Головна » 2020 » Січень » 21 » На Борщівщині через порушення пожежної безпеки будуть закривати школи?

На Борщівщині через порушення пожежної безпеки будуть закривати школи?

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1150
Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук після трагічної пожежі в Одесі доручив провести інвентаризацію усіх навчальних закладів та навести лад у сфері пожежної безпеки. Відтак на Тернопільщині тривають перевірки шкіл, коледжів, вишів щодо дотримання пожежних норм.

Через недоліки у сфері пожежної безпеки можуть закрити навчальні заклади. У результаті перевірок такі недоліки були виявлені в деяких школах і вишах на Тернопільщині. Наразі навчальні заклади працюють над їхнім виправленням, – запевнила керівниця управління освіти і науки ОДА Ольга Хома.

За результатами перевірок стало відомо, що в багатьох школах є проблеми із запасними виходами. В окремих навчальних закладах не було працюючих вогнегасників. А сигналізація та система оповіщення залишаються недоступними для великої кількості освітніх закладів. Оскільки їхнє облаштування вартує понад пів мільйона гривень.

Редакції "Звістки" вдалось поспілкуватись з керівником ДСНС в Борщівському районі Тарасом Рогозою, який розповів, що протипожежні заходи роками не виконувались. Робились ремонти класів, клубів, тротуарів, знаходились кошти на оздоблення шляхів евакуації "горючими матеріалами" навіть адміністративних будівель об'єднаних територіальних громад. Заходи безпеки або зовсім не фінансуються, або за залишковим принципом.

Крім того, як відзначив полковник служби цивільного захисту, рішення про заборону експлуатації об'єкта приймає суд за поданням ДСНС. Борщівський РВ ДСНС також подав ряд об'єктів, де виявлено ряд порушень і які можуть бути закриті.
Переглядів: 1150


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: