Головна » 2020 » Березень » 17 » На Борщівщині для боротьби з коронавірусом виділили майже 700 тисяч гривень

На Борщівщині для боротьби з коронавірусом виділили майже 700 тисяч гривень

27.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2911
Нагадаємо, 5 березня під час сесії Тернопільської обласної ради було виділено 3 мільйони гривень для забезпечення виконання заходів щодо запобігання занесенню та поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

Ініціативу виділення коштів на придбання засобів індивідуального захисту і медикаментозних препаратів підтримали й районні ради Тернопільської області.

На сьогоднішній день найбільшу суму для боротьби з недугою, яка спричинила пандемію і стрімко шириться світом, виділили в Борщівському районі.

Так, під час позачергової сесії районної ради з районного бюджету було виділено 660 тисяч гривень на боротьбу з коронавірусом. За ці кошти планують придбати не тільки необхідні засоби індивідуального захисту, а й 2 апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ).

За словами Андрія Русенка, керівника Борщівської районної ради, з яким "Звістці" вдалось поспілкуватись, сьогодні ми не можемо замовчувати загрозу епідемії. Але й сіяти паніку в такій критичній ситуації неприпустимо. Всі ми розуміємо серйозність подій. Тому закликаю всіх українців не бути легковажними. Це той час, коли необхідно не панікувати, а мобілізуватися, зібрати всі сили та допомогти собі, своїм близьким та своїм співгромадянам. В першу чергу кошти мають бути спрямовані на придбання засобів діагностики коронавірусної інфекції і на засоби захисту від неї. Наступний етап - лікування симптомів у людей, які вражені вірусом. Тому заради порятунку життя і здоров`я людей ми мусимо придбати хоча б два апарати штучної вентиляції людей, на чому я й наполягав на сесії райради. Ми маємо бути готові протиставити поширенню епідемії все, що в наших силах.

"Хоча сума коштів, які виділила Борщівська районна рада в кілька раз більша за аналогічні суми, що виділяються районними радами області, проте й вона не покриває всіх необхідних витрат. Тому для забезпечення наших медиків усім необхідним, потрібно щоб такі ж кошти на медицину спрямували і усі наші об'єднані територіальні громади. Відповідне звернення їм подано. Сподіваємось на розуміння і чекаємо на допомогу",- додав на завершення Андрій Русенко.

Довідково:

Бучацька райрада виділила на боротьбу з коронавірусом – 80 тис.

Козівська – 120 тис.

Чортківська – 70 тис.

Кременецька – 100 тис.

Тернопільська – 250 тис.
Переглядів: 2911


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: