Головна » 2020 » Березень » 7 » На Борщівщині голова однієї з громад пішов у відставку

На Борщівщині голова однієї з громад пішов у відставку

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3471
Для більшості обізнаних в реальних справах Борщівського району людей інформація про те, що Озерянська об'єднана територіальна громада під керівництвом Василя Урсуляка впродовж кількох років посідала останні сходинки у рейтингу соціально-економічного розвитку територіальних громад Тернопільщини, є "секретом Полішинеля". Воно й не дивно, якщо, як стверджують місцеві активісти, бiльше 60% бюджету влада громади витрачала на утримання апарату, свої зарплати та премії, а мiльони, що надходили вiд держави на розвиток ОТГ, не використовувались, а повертались в державний бюджет.

Останньою краплею у цій і без того велетенській чаші терпіння, схоже, стала ймовірна ліквідація Озерянської ОТГ з подальшим приєднанням до Борщівської об'єднаної територіальної громади. Місцеві люди виступають категорично проти цього і хочуть зберегти свою громаду, в чому, як вони переконують, сам Василь Урсуляк не зацікавлений.

Замість того, щоб оббивати пороги владних кабінетів у Тернополі чи навіть столиці, намагаючись зберегти громаду та зробити її процвітаючою, за словами одного із захисників інтересів громади Василя Матренчука, голова ОТГ не доносив до людей нiякої iнформацiї, не звiтував згiдно Закону, а "пильнував" Івана Кобилянського, явно не лобіюючи питання Озерянської громади.

Редакції "Звістки" цілком зрозуміло, для чого йому співпраця з діючим головою Борщівської об'єднаної громади. Адже, якщо Василю Урсуляку вдасться домовитись на взаємовигідних умовах з Іваном Кобилянським, що, схоже, сталось, тоді він чи його оточення може розраховувати на певні преференції, а сам Іван Кобилянський отримає впливового агітатора на теренах розформованої Озерянської ОТГ.

Так от, повертаючись до відставки Василя Урсуляка, цими днями уже колишній голова громади написав заяву на звільнення і депутати заяву задовільнили. Ніхто з ним працювати вже не хотів.

За словами Василя Матренчука, у екс-голови просто не було виходу, коли представники громадськості почали займатися питанням збереження Озерянської ОТГ і виявилось, що влада на себе витрачала бiльше 60% бюджету, тим самим "вивела" ОТГ на 4 мiсце знизу в областi... Тому група небайдужих проводила сама громадські слухання, запрошувала телебачення. Напевно зрозумiв, що робити не зможе. Тим бiльше, що депутати на сесiях позрiзали всi надбавки та премiї в 300% i вони пiшли.

На останній сесiї секретарем Озерянської ОТГ обрали молодого депутата Барановського Олександра Iгоровича, який тепер і виконуватиме обов'язки керівника громади.


Переглядів: 3471


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: