Головна » 2017 » Квітень » 15 » На Борщівщині ліки безкоштовно можна отримати у кількох комунальних аптеках (перелік ліків і аптек)

На Борщівщині ліки безкоштовно можна отримати у кількох комунальних аптеках (перелік ліків і аптек)

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2375

Тернопільщина отримала 13 мільйонів гривень на реалізацію програми «Доступні ліки». Причому ці кошти уже розподілили між районами.



Тож, маючи відповідний рецепт, хворі на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ-го типу і бронхіальну астму можуть суттєво зекономити. Ось тільки людям варто знати медичні заклади і аптеки, що долучилися до програми. Наразі на Тернопіллі угоди підписали із 70-ма аптеками. Приєдналися до програми також усі комунальні заклади



Нагадаємо, урядова програма «Доступні ліки», що мала стартувати 1 квітня 2017 року, передбачала допомогу громадянам України в отриманні низки препаратів – безкоштовно або із невеликою доплатою (див. довідку унизу – прим.). У Міністерстві охорони здоров’я встановили граничну ціну на лікарські засоби, залежно від вартості подібного медпрепарату у Польщі, Словаччині, Угорщині, Чехії і Латвії. Власне, такий механізм діє у багатьох країнах світу і загалом виправдав себе.



Механізм – простий: щоб одержати препарати, треба звернутися до лікаря, який випише рецепт. У ньому вказують лише діючу речовину, а не назву конкретного препарату, – пояснили в Управлінні охорони здоров’я Тернопільської ОДА. – Потім із рецептом піти в аптеку, що бере участь у програмі. Якщо ліки – вітчизняні, хворому їх дадуть безкоштовно. Якщо препарати – іноземного виробництва, то доведеться доплатити різницю, що виникла між нашими ліками і привозними.



Сукупно на цю програму уряд передбачив 500 млн грн. Проте за словами представників фарм-бізнесу, реальна потреба — у кілька разів вища. Тож, імовірно, до кінця року суму доведеться збільшити. Окрім того, програму планують розширити. А тому перелік медпрепаратів і аптек весь час оновлюватимуть (стежити можна ТУТ)



Докладно про все також можна дізнатися на загальноукраїнській «гарячій лінії» 15-45 або в Управлінні охорони здоров’я Тернопільської ОДА - (0352) 52-10-71.



Список ліків, які планують видавати пацієнтам безплатно:





  • серцево-судинні захворювання:



    1 Аміодарон (Amiodarone)



    2 Амлодипін (Amlodipine)



    3 Атенолол (Atenolol)



    4 Верапаміл (Verapamil)



    5 Гідрохлоротіазид (Hydrochlorothiazide)



    6 Спіронолактон (Spironolactone)



    7 Фуросемід (Furosemide)



    8 Дигоксин (Digoxin)



    9 Еналаприл (Enalapril)



    10 Ізосорбіду динітрат (Isosorbide dinitrate)



    11 Карведилол (Carvedilol)



    12 Клопідрогрель (Clopidrogrel)



    13 Метопролол (Metoprolol)



    14 Нітрогліцерин (Glycerytrinitrate)



    15 Симвастатин (Simvastatin)



    16 Бісопролол (Bisoprolol)



    бронхіальна астма:



    1 Беклометазон (Beclometasone)



    2 Будесонід (Budesonide)



    3 Сальбутамол (Salbutamol)



    діабет II типу:



    1 Метформін (Metformin)



    2 Гліклазид (Gliclazide)



    Ще раз нагадуємо, що переглянути перелік аптек, в яких можна буде отримати безкоштовні ліки, можна перейшовши за цим ПОСИЛАННЯМ.



    Джерело: Терен



 



 

Переглядів: 2375


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: