Головна » 2020 » Січень » 5 » На Борщівщині люди винайшли екстремальний спосіб переправи через річку (ВІДЕО)

На Борщівщині люди винайшли екстремальний спосіб переправи через річку (ВІДЕО)

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2579
Переправу через річку Дністер з села Худиківців Борщівського району Тернопільської області до села Перебиківці Хотинського району Чернівецької області без перебільшення можна назвати найекстремальнішою на теренах нашого краю. Адже люди, яким кортить якнайшвидше потрапити на іншу сторону повноводної ріки, доводиться неабияк ризикувати власним здоров'ям і навіть життям.

Для цього деякі народні умільці і винайшли спеціальну люльку, яка припасована до металевого канату для експлуатації парому.

Як поділились із "Звісткою" в групі "Худиківці", де й було опубліковане відео, якщо поверхня річки чиста, то пливуть човном, якщо стоїть лід, то ходять через лід, але якщо лід небезпечний, або повністю ще не став, то це єдиний спосіб переправи.

Крім того, як розповіли редакції, в зимовий період, коли паром, який ходить через річку в теплу пору року, забирають, таким методом переправляються через Дністер зовсім небагато людей, адже для того, щоб дістатись іншого берега потрібно прикласти багато фізичної сили, а ще це досить страшно і небезпечно.

Переглядів: 2579


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: