Головна » 2021 » Березень » 22 » На Борщівщині мама двох дітей втратила роботу прибиральниці через правдиві дописи в мережі?

На Борщівщині мама двох дітей втратила роботу прибиральниці через правдиві дописи в мережі?

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 4777
Нездатність сприймати критику, а тим більше робити висновки зі своїх діянь, рано чи пізно приводить до того, що представники влади втрачають зв'язок з реальністю та починають уявляти себе всесильними вершителями людських доль. В такій ситуації пасіонаріям, яких в сучасному суспільстві не так і багато, доводиться або ж миритись зі свавіллям влади, або ж робити усе можливе, щоб мінімізувати негативні наслідки діяльності такої влади.

Схоже, що люди з активною громадською позицією в Мельнице-Подільській громаді вирішили обрати другий варіант, навіть незважаючи на тиск представників влади і відверто абсурдні кроки зі сторони можновладців. Такий правовий та моральний нігілізм приводить до цілковитої деградації владної верхівки Мельницької громади в особі не тільки неодноразово згадуваної Лесі Кужіль, яку місцеві жителі називають політичною фавориткою голови, а й самого керівника громади Володимира Боднарчука, якому не вдається порозумітись ні з депутатами, ні з місцевими активістами, які лишень хочуть, щоб громада розвивалась.

Хочеться нагадати, що Кужіль Олександра Василівна на виборах очолювала партійний список "Радикальної партії Олега Ляшка".


Чудовим прикладом вседозволеності з боку представників влади стала ситуація, про яку написала місцева жителька Галина Кушнір у місцевій групі "Мені не байдуже" і в достовірності якої редакція "Звістки" переконалась із власних джерел.

"
Добрий вечір учасники групи та небайдужі!Вчора була присутня на засіданні Гуманітарної комісії.Ще досі не можу забути побачене і почуте.І щоб трохи відлягло,хочу поділитися з Вами.На засіданні були присутні:голова комісії-Невістюк І.В.,заступником обрали Герчака С.П. та секретарем Подольчук М.С.,ще була присутня член комісії Криворучко О. .та відсутня Годована Н.П.(до неї у нашій присутності дзвонила Подольчук М.С.) та 6 небайдужих активістів(у т.ч.і я).До складу комісії входить 5 депутатів.За відсутності одного кворум був,тому засідання відбулося.До комісії із письмовою заявою звернулася жителька с.Трубчин Касіян Наталя,яка з 01.09.20 по 31.12.20 за контрактом працювала техпрацівником у школі.У січні 2021 пані Наталя звернулася до директора школи прийняти її на роботу і так,як був карантин,директор сказала,що після карантину зможе прийняти заяву.Але цього не сталося.Директор школи зателефонувала п.Наталі і сказала,що не прийме її на роботу так,як Кужіль Леся Василівна заборонила їй це зробити за активну громадську позицію та правдиві дописи у мережі Інтернет відносно влади.Телефонна розмова між директором та п.Наталею записана і зберігається у телефоні.До слова,Наталя закінчила школу із Золотою медаллю та залишившись сиротою у 18 років,не змогла здобути освіту.Проте,створила міцну сім'ю,родила дві донечки і мріє про краще майбутнє для своїх дітей. Голова комісії у телефонному режимі звернувся (при нас)до голови Боднарчука В.В. повідомивши про одержану заяву на що одержав відповідь,що дана комісія не має права розглядати кадрові питання.Це не кадрове питання,а питання Етики.За час роботи до Касіян Наталії не було жодних претензій з боку дирекції школи.Хто така Кужіль,що бере на себе такі повноваження?Пізніше на засідання прийшла юрист с/р,яка сказала,що,якщо це питання не вирішиться,тоді по закону і в судовому порядку.Для того,щоб це не дійшло до суду,члени комісії вирішили провести у середу ще одне засідання, на яке запросити директора школи,Кужіль і голову с/р.Чекаємо на позитивний результат!!!"

"Трохи роздумів вголос...по ситуації із неприйняттям на роботу людини,яка має свою власну думку,небайдужа до того,що відбувається у нашій громаді заради майбутнього дітей.Людини,яка живе у цивілізованій країні у якій свобода слова не переслідується і не карається законом!!!Так,Кужіль сказала директору школи не прийняти на роботу молоду маму двох дітей на посаду техпрацівником у "глухому" маленькому селі(вибачте,якщо образила село) у якому проживає.А,хто така Леся Василівна?Ми що обирали її головою?Кужіль Леся Василівна була прийнята на посаду головного економіста у новостворену ОТГ .(всі знають...все).Запам'яталася вона мені маленькою,нічим не примітною жіночкою у хустині.Але гроші і влада зробили своє.Зараз це уже не проста жіночка із Дністрового,а сама її величність Леся Василівна!!!Від самого імені уже мають трястися руки і ноги,не кажучи про те,що вона може зробити!!! Я не здивована діями цієї особи(десь вона себе недореалізувала),я не можу зрозуміти старостів,директорів шкіл та завідуючих садочків у нашій громаді!!!Чому,чому Ви виконуєте накази,забаганки,амбіційні рішення економіста,які шкодять інтересам наших дітей і людей у громаді!!!Невже посадовий оклад важливіший за здоров'я нації,добробуту у громаді!!!Не беріть на себе чужі гріхи!!!Пам'ятайте,що у Вас,також є діти,онуки!!!Говоріть правду в очі,відстоюйте інтереси свого закладу,села,дорожіть працівниками та не співайте незаслужені Оди,бо це уже призвело до тієї плачевної ситуації,яку зараз маємо.Невже,не хочеться жити без страху,маючи власну думку,повагу від людей, вдячність від дітей та заслужити Боже благословення для своєї родини!!!"


Коментуючи цю ситуацію, місцеві мешканці вказують на страх людей перед представниками влади, які можуть мстити за активну позицію:

Тетяна Костенюк: "Olga Grygorchuk їх багато, але всі тихенько, щоб мерія не бачила. Люди бояться за свої робочі місця."

Мирослава Подольчук: "Olga Grygorchuk так люди як зомбі всі бояться. Чого? Одне запитання! Ми всі смертні люди і хочемо жити не в страху....."

Галина Остафійчук: "А може ми втратили престижність набагато раніше, ще тоді, коли безкарно дали можливість рядовому спеціалісту вершити кадрову, грантову, тендерну, і зрештою моральну сторону життя громади. Скільки хороших спеціалістів покинуло адмін.будинок через те, що порядність і чесність, відкритість і моральність у владних кабінетах ЗАСЬ! Тут або так, або як з Наталкою ! Не то говориш, не те пишеш, не так став, не так вітав...куда ми скотитилися? Зрештою, де власне конструктивний діалог, про який так завзято у період першого сходження на престол говорив пан голова???"
Переглядів: 4777


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: