Головна » 2018 » Червень » 22 » На Борщівщині Марині Порошенко вручили ляльку-мотанку

На Борщівщині Марині Порошенко вручили ляльку-мотанку

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2159
Її виготовила відомий майстер народної творчості Катерина Бутовська із Більче-Золотого, що на Борщівщині.

Колоритну ляльку, виготовлену у стилістиці борщівського костюма, вручила Марині Порошенко Уляна Пасічник, начальник відділу культури, туризму і релігій Борщівської РДА під час перебування дружини Президента у печері «Кришталева», що у селі Кривчому.

Майстриня виготовила вісімдесяти сантиметрову мотанку всього за один день. Катерина Афанасіївна Бутовська не лише уміла майстриня, але й колекціонерка старожитностей, відома поетеса, авторка низки поетичних збірок. Жінка закохана у народне мистецтво, вишивку. Має чималу колекцію авторських ляльок, які часто демонструються на різних фестивалях і виставках. Пані Катерина довгі роки працювала вчителем української мови і літератури У Більче-Золотецькій загальноосвітній школі, зараз на заслуженому відпочинку.

Марина Порошенко також з цікавістю оглянула етнографічну експозицію, яку для неї підготували працівники відділу культури, туризму і релігій РДА із ляльками-мотанками іншої відомої майстрині Ірини Харатін зі Скали-Подільської. Цікаву екскурсію лабіринтами казкової печери провела для гості екскурсовод Надія Семенюк. А музиканти ансамблю скрипалів «Гармонія» Борщівської школи мистецтв просто у печері виконали низку класичних мелодій, чим неабияк здивували усіх присутніх.

Насамкінець зустрічі Уляна Пасічник вручила Марині Порошенко книгу Людмили та Олексія Покусінських «Борщівська народна сорочка: Матеріали. Крій. Техніки шитва. Колекція Борщівського краєзнавчого музею» і запросила її на свято «В Борщівському краї цвітуть вишиванки», яке традиційно проходить у вересні.



Джерело: Ірина Мадзій для ТеНевс
Переглядів: 2159


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: