Головна » 2019 » Березень » 23 » На Борщівщині негідники викидають гори сміття обабіч доріг

На Борщівщині негідники викидають гори сміття обабіч доріг

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1680
Жителі села Худиківці обурені тим, що з їхньої сільської дороги сусідні мельничани зробили сміттєзвалище. Про це написала на адресу редакції "Звістки" мешканка села Наталія Молотинська.

Так, за словами жінки, кожного року жителі Худиківців прибирають обабіч дороги, яка веде з їхнього села до селища, але кожного року купи сміття тільки збільшуються і узбіччя перетворюється на сміттєзвалище.

"Серце «крається» щодня бачити зростаючу кількість стихійних сміттєзвалищ… Всюди нас оточують папірці, обгортки з пластику, скло, целофан і т. ін. Водовідвідні канави вздовж доріг перетворилися на місця складування відходів людської діяльності і як наслідок - руйнування доріг, забруднення повітря та грунтових вод, збільшення ризику розвитку різних хвороб та поява в таких місцях небажаної флори та фауни…Одним із таких стихійних сміттєзвалищ утворилось узбіччя дороги з Худиківців до Мельниці-Подільської… Люди схаменіться! Сортуйте сміття! Макулатуру, деякі скляні та пластикові пляшки, металеві вироби, батарейки, енергозберігаючі та люмінесцентні лампи можна здати на переробку. Більшість з того, що викидається в смітник, можна утилізувати на місці - це і папір, і дерево, і старі меблі, навіть дрібний пластик. А зрештою, якщо не бажаєте це робити, то є спеціально відведені для цього сміттєзвалища, як в Худиківцях, так і в Мельниці-Подільській, і в кожному населеному пункті. Навіщо викидати все на дорогу, в канаву, звідки з першим «гарним» дощем все попрямує до Дністра, улюбленого нашого з вами місця відпочинку?... Не вбивайте своє майбутнє та майбутнє своїх нащадків!",-написали у групі "Худиківці".






Переглядів: 1680


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: