Головна » 2021 » Травень » 30 » На Борщівщині "полювання" на призовників закінчилось крадіжкою та пошкодженням автівки?

На Борщівщині "полювання" на призовників закінчилось крадіжкою та пошкодженням автівки?

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 5520
Кожної весни та осені, коли в Україні починається призов на строкову службу, в інформаційному просторі з’являється чимало новин про "полювання" на призовників. У багатьох містах повідомляється, як працівники військкоматів виловлюють молодих хлопців на вулицях та примусово доправляють до військових комісаріатів для проходження медкомісії та служби. Причиною цього є масштабне ухилення призовниками від строкової служби, і, відповідно, у військкоматів – значні невиконання планових наборів. Але, якими б не були причини, інколи методи співробітників військових комісаріатів викликають не тільки подив, а й більш негативні емоції.

На адресу "Звістки" звернувся юнак з Борщівщини, історія якого наглядно демонструє те, наскільки інколи абсурдними та жахаючими є дії окремих представників військових комісаріатів для виконання планових наборів призовників.

За словами Дениса Тирона, разом зі своїм молодшим братом вони повертались від бабусі з села Сапогів.

"Близько 12:00, після того, як пробив піддон в автомобілі, змушений був зупинитись поблизу автобусної зупинки на виїзді з села, щоб дочекатись, коли за нами приїде знайомий та відбуксирує автівку. Саме в цей час до нас під’їхав бус "Опель" на євробляхах і зупинився перед моїм автомобілем. З нього вийшли 2 чоловіка, один по старше, приблизно 50 років, другий трішки молодший. Вони запитались, що сталось, ми відповіли, і один з них, той, хто по старше сказав: ходи я тобі дам клей, щоб залатати піддон. Взяв мене за руку і повів в бус. Коли я сів в бус, він сказав, що він поліцейський і воєнкомат, і що я в розшуку, хоча ніяких документів не показав мені і не приставився. Після його слів я відкрив двері і намагався вийти. В той момент цей чоловік, який по старше не відпускав мене і застосовував до мене фізичну силу разом з тим іншим чоловіком. Разом вони намагались заштовхати мене назад в бус. В цей момент старший з них наніс мені удар в область спини. Якимось чином мені вдалось вирватись від них і тоді мій брат закрив двері машини і ми втекли з місця події, бо чули різні погрози в свій адрес.",- розповів "Звістці" Денис.

"Коли ми повернулись, то виявили, що в автомобілі спущене колесо, розбите одне скло і хтось викрав реєстратор. І хоча в салоні авто знаходилось багато ціних речей, документи і гроші, але окрім реєстратора нічого не зникло.",- додав хлопець.







Ми поцікавились у Дениса, чи вказані люди, які діяли настільки зухвало, відрекомендувались чи продемонстрували службові посвідчення. У відповідь на це юнак розповів, що чоловіки, які були у цивільному одязі та на автівці з єврономерами, взагалі не надали жодних документів про перебування його в розшуку чи про те, що вони є представниками поліції чи військомату, як і не називали своїх прізвищ.

На завершення хлопець додав, що на сьогоднішній день йому 18 років, він закінчив Борщівський агротехнічний коледж та здає іспити для вступу в університет. А це значить, що жодних формальних причин затримувати не могло існувати.

Переглянувши відео з відеореєстратора автомобіля, який якраз проїздив в момент інциденту та додатково поспілкувавшись з Денисом, можна зробити припущення, що головними фігурантами скандальної справи, яка радше нагадує викрадення людини, є люди, які зовні схожі на співробітників Борщівського військомату Ігоря Шиманського та Сергія Ткача. Обидвоє є колишніми працівниками поліції, які уже кілька років працюють у місцевому військоматі.

Цікаво, чи настільки ж самовпевнено та зухвало діють вказані персонажі, якщо справа стосується дітей впливових та заможних батьків?!

Переглядів: 5520


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: