Головна » 2017 » Лютий » 27 » На Борщівщині створять новий заповідник "Королівська криниця"

На Борщівщині створять новий заповідник "Королівська криниця"

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 2203
У 2017 році на Тернопільщині планують створити 16 нових природно-заповідних об’єктів місцевого значення, а також розширити територію вже існуючих заповідних територій загальнодержавного значення.

В області розроблено план створення і розширення територій та об’єктів природно-заповідного фонду на 2017 рік. Так, наприклад, площа заповідних об᾽єктів місцевого значення має збільшитись на 157 га. Що ж до територій загальнодержавного значення, то їхня площа у перспективі збільшиться на 1600 га.

Серед об’єктів місцевого значення, які планують затвердити у цьому році, – гідрологічна пам’ятка природи «Королівська криниця» в смт. Скала-Подільська.

«Королівська криниця» – це гарно упорядковане джерело питної води на території Скала-Подільської селищної ради Борщівського району, що має не тільки водорегуляторну та естетичну цінність, а й історико-культурну. За переказами довгожителів, під самою Скалою-містом, на узліссі біля незамерзаючої джерельної кринички, зупинявся князь Данило Галицький у поході проти хана Батия, де відпочивав не один день… Сім довгих століть проминуло з тієї пори, а в селищі ще й тепер струмує джерело-криничка, яку самі місцеві жителі захотіли оголосити пам’яткою природи.





Джерело: Тижневик "Номер один"
Переглядів: 2203


Коментарі

0
1 Ганя   [Материал]
Ви би ще на території Скала-Подільського лісництва заповідник зробили, бо скоро Гайовський одні пеньки залише!

Имя *:
Email *:
Код *: