Головна » 2017 » Липень » 10 » На Борщівщині створюють величезну вишиту карту України (фото)

На Борщівщині створюють величезну вишиту карту України (фото)

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2257
Уже який день на Борщівщині триває прекрасна акція єднання "Україна моя вишивана", організаторами якої стали народний майстер Ірина Харатін та майстер художньої вишивки Тетяна Дяківнич.

Давши початок такій оригінальній і головне дуже потрібній у наш непростий час акції, організатори та просто небайдужі люди, які беруть участь у цьому дійстві, переслідують одну мету - об'єднати різні спільноти України для духовного процвітання нашої батьківщини у любові до спільного генетичного коду нації.

Створена на білому полотні величезна карта України мандрує з домівки в домівку, від одних людей до інших. За цей час участь у масштабному проекті встигли взяти громадські активісти та учасники творчого обо'єднання "La Skala", дітлахи з Київщини та Тернопільщини, які відпочивають в місцевому оздоровчому комплексі "Збруч", діячі культури Борщівщини та парафіяни УГКЦ Скали-Подільської.

Зокрема, 8 липня біля фігурки Богородиці, що у військовому містечку Скали-Подільської відбулась молитва благословення і освячення вишиваної карти України.

Важливим моментом було духовне благословення, яке звершив священик Скали-Подільської, о Василь Германюк. Він також, разом із командою християнських аніматорів парафіяльної спільноти Української Греко-Католицької Церкви, долучились до вишивання карти України. Кожен учасник акції, від малого до великого, мав змогу особисто зареєструвати свою участь, а також охочі змогли залишити відгук для творення нової історії поєднання українців... адже акція помандрує по всіх областях держави, де кожен бажаючий залишить свій слід в намірі єднання людей і соборності України.

Також організатори акції планують 15-16 липня взяти участь у всеукраїнській прощі до Зарваниці, щоб кожен бажаючий міг долучитись.



























Переглядів: 2257


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: