Головна » 2021 » Грудень » 16 » На Борщівщині суд на 17 тис.грн оштрафував жінку через чоловіка, який не надів маску через принципи

На Борщівщині суд на 17 тис.грн оштрафував жінку через чоловіка, який не надів маску через принципи

27.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1295
У м. Борщів Тернопільської області суд на 17 тис. грн оштрафував бізнесменку, бо її чоловік, який торгує в магазині жінки, категорично відмовився вдягати маску.

Про це йдеться у рішенні Борщівського райсуду.

Під час розгляду справи жінка вину у вчиненому не визнала, при цьому пояснила, що вона була в приміщенні магазин, де здійснює підприємницьку діяльність.

На той момент, коли в приміщення зайшли працівники поліції обслуговувала покупця. Проте, захисна маска у неї не була розташована так, щоб закрити ніс та рот. Так, вчинила, бо через стан здоров`я, з маскою на лиці важко дихати. Але, після того,як зайшли працівники поліції, маску оділа таким чином, щоб вона закривала ніс та рот. У покупця, якого обслуговувала маска теж була відсутня.

"Поряд з тим, зазначила, що протокол відносно неї складений не у законний спосіб і вона не може бути притягнена до адміністративної відповідальності у зв`язку з відсутністю події адміністративного правопорушення. Крім того вважає, що постанова КМУ є підзаконним актом, яка звужує права та свободи громадян, суперечить нормам Конституції України та законам України, а поліцейські виконують незаконні вказівки, викладені у постанові КМУ №1236", - йдеться у судовому рішенні.

Проте притензії в слідства були до чоловіка бізнесменки, який теж торгує в їхньму магазині. Суд встановив, що під час зауваження продавцю - чоловіку власниці магазину, що він порушує правила карантину, а саме здійснює обслуговування покупця без захисної маски, він заявив, що він нічого не порушує, карантину не має, закону про карантин також не має, а постанова КМУ є незаконною, та такою, що порушує його конституційні права.

"Весь цей час продавець знаходиться без захисної маски і одягнути таку відмовляється, мотивуючи тим, що ніколи не одягав і одягати не буде. На вимогу працівників поліції надати документи, що посвідчують його особу, законність перебування в магазині та здійснення торгівлі, чоловік категорично відмовилась, мотивуючи свою поведінку тим, що працівники поліції діють не у відповідності до своїх повноважень", - вказано у постанові.

Суд визнав підприємницю винною та оштрафував на 17 тис. грн.



Тернопільські події
Переглядів: 1295


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: