Головна » 2019 » Червень » 25 » На Борщівщині вандал знущається над пам'ятником Небесній Cотні та воїнам АТО

На Борщівщині вандал знущається над пам'ятником Небесній Cотні та воїнам АТО

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1770
Через п'ять років після Революції Гідності в Україні все частіше вандали паплюжать пам'ять про загиблих на Майдані Незалежності.

На рубежі 2013-го і 2014 років в Україні відбулися події, які, якщо не повністю, то дуже істотно змінили країну. Мільйони українців у різних містах держави вийшли на вулиці на знак протесту проти корупції, свавілля правоохоронних органів і сил спецпризначення, а також на підтримку європейського вектора зовнішньої політики держави.

А згодом розпочалась військова агресія зі сторони Росії. Окупанти вдерлись в Крим та зайняли значну частину території Донецької та Луганської областей.

У горнилі революції та війни загинули тисячі кращих синів та доньок України. Саме на їх честь у містах та селах встановлено сотні пам'ятників, які є живим нагадуванням жертовності українців та боротьби за краще майбуття.

Що може бути більш негідним та огидним, ніж осквернення таких пам'ятників? Тільки участь у війні на боці агресора, який століттями намагався знищити усе українське.

Багатьох шокував учорашній допис відомого на теренах Борщівщини активіста та військового з селища Скала-Подільська Анатолія Дорожа, який продемонстрував, що і у нас є люди, які люто ненавидять тих, хто боровся і поклав життя за Україну.

"Ці світлини зроблені минулої п'ятниці. Отримавши дзвінок, що якийсь вандал потрощив цеглиною лампадки біля Меморіалу Героям, приїхав та прибрав потрощене.
Наступного дня шукали "хероя" (знайшлися очевидці, які бачили його поруч з цеглинами в руках), проте, на його щастя, не знайшли...
Тільки що отримав черговий дзвінок: знову побиті лампадки і безлад біля пам'ятника Небесній Cотні та воїнам АТО...
Тепер чітко знаю прізвище цього...
САФ'ЯНЮК Ігор Титович, житель нашого містечка.
Знаю, що це не єдиний його "подвиг" у містечку: був ще магазин, школа тощо.
Звертаюся до нашої влади, особисто до МИРОНЧУКА Віктора Павловича та дільничного інспектора (якщо він у нас є): ЩО цей покидьок ще має зробити, щоб його притягнули до адміністративної чи кримінальної відповідальності або ж направили на примусове лікування?

Якщо не буде завтра ніякої реакції з боку влади, ми таки його знайдемо...
Якщо хтось ще має факти злочинних дій цього типа будь ласка озвучуйте під дописом.
РS. Для мене особисто цей Меморіал важить надто багато. Надто багато в нього вкладено: фізичних та моральних сил. Вся громада брала участь у його створенні. А відриття відбулося наступного дня після отримання звістки про першого загиблого воїна Борщівщини...
",-написав на власній сторінці Анатолій Дорож



Переглядів: 1770


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: