Головна » 2020 » Квітень » 22 » На Борщівщині важких хворих на коронавірус рятуватимуть з допомогою ... пакетів (фото)

На Борщівщині важких хворих на коронавірус рятуватимуть з допомогою ... пакетів (фото)

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2815
Одне з найчастіших ускладнень при COVID-19 — це пневмонія та подальший фіброз легенів. Щоб підтримати таких пацієнтів, їх підключають до апаратів штучної вентиляції легенів, які фактично “дихають” замість людини.

Із початком пандемії українське суспільство прийшло до усвідомлення того, що апаратів ШВЛ у наших лікарнях надзвичайно мало. Поки держава, бізнес і волонтери всіма силами намагаються вирішити цю проблему, лікарі з Харкова знайшли інший спосіб респіраторної підтримки. Вона не здатна повністю замінити ШВЛ для критичних пацієнтів, але може значно допомогти тим хворим на COVID-19, яким таких апаратів просто не вистачить.

Мова йде про Bubble CPAP, або ж режим неінвазивної вентиляції легенів під постійним позитивним тиском. Його величезна перевага полягає в тому, що для його застосування не обов’язково мати професійний апарат ШВЛ, а майже всю необхідну апаратуру можна зробити з підручних засобів.

На сторінці Борщівської районної лікарні йдеться про те, що сьогодні місцеві медики отримали ці самі пакети BUBLE CPAP, як благодійну допомогу від компанії "Біосфера". Крім того, за словами лікарів, ними була вивчена та опрацьована дана методика, яка дозволяє допомагати хворим на COVID-19 боротись з недугою.

Переглядів: 2815


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: