Головна » 2021 » Квітень » 9 » На Борщівщині вирізали дюжину дерев, але винних не знайшли

На Борщівщині вирізали дюжину дерев, але винних не знайшли

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3661
Активісти Мельнице-Подільської громади вкотре підняли болюче питання безконтрольного знищення зелених насаджень у рідному селищі, а також безвідповідального ставлення до цієї події не тільки керівництва громади, а й людей, які мали б контролювати дотримання вимог та законів у сфері екології.

"Хто бреше???Так хочу назвати допис,який з дозволу одного із жителів Мельнице-Подільської,небайдужого громадянина,людини чесної і справедливої, хочу донести вашій увазі.Більшість людей у Мельнице-Подільській пам'ятають,як взимку була вирубка дерев у нашому парку.На цю тему,навіть,були дописи в інтернеті:хто?чому? І поки всі міркували,наш односельчанин Дідич Тарас Іванович звернувся на Урядову гарячу лінію Державної екологічної інспекції України про вирубку дерев з фотодоказами свіжозрізаних пеньків.24 березня п.Тарасу зателефонував інспектор у Тернопільській обл. Дуда В.із запитанням,чи звертався той на гарячу лінію і чи зможе він підійти завтра у парк і показати місця вирубки.Тарас Іванович,звичайно,погодився.Але наступного дня до нього так ніхто і не зателефонував і не попросив прийти.Тоді він сам зателефонував до Дуди В.,на що одержав відповідь,що інспекція уже проведена.Як???Без заявника??? Тараса Івановича така відповідь не влаштувала і він попередив інспектора,що буде звертатися в ДБР. Невдовзі прийшла письмова відповідь(не зареєстрована ніде і з повним неспівпадінням фактів ),яку ви зможете побачити нижче.Тарас Іванович обурений тим,що відбувається і налаштований подавати у суд !!! Він пригадав,що у 2017 році звернувся про вирубку дерев у центрі і тоді суму збитків за зрізаний каштан оцінили 11994грн.,то чому 13 дерев оцінили у суму 16663грн.;хто входить до складу комісії із зелених насаджень при селищній раді,яка визнала зрубаний ясен біля с/р аварійним і яка подальша доля того дерева??? Багато чому!!! До Вашої уваги фото свіжозрізаних пеньків, "замаскованих"старих і аудіозапис на цю тему!!! А Ви зробіть висновок, хто Бреше!!!",- йдеться у дописі адміністратора групи "Мені не байдуже" Галини Кушнір.




Цікавою є й позиція представників Державної екологічної інспекції Тернопільської області, які у відповідь на звернення місцевого мешканця Тараса Дідича, зуміли нарахувати збитки у сумі 16 тисяч гривень за 13 зрубаних дерев. При цьому, 3 роки тому лишень за одне зрубане дерево в тій же Мельниці-Подільській були нараховані збитки аж 11 тисяч. Відповідь на звернення підготував екс-прокурор та колишній начальник Борщівського районного відділу державної виконавчої служби, а сьогодні головний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду Василь Дуда.

І хоча інспектор не встановив, хто ж зрізав дерева, місцеві мешканці стверджують, що сам селищний голова Володимир Боднарчук свого часу давав усну вказівку "прорідити дерева в парку".

Наталка Касіян: якщо не помиляюся, аудіо запис зроблений на засіданні бюджетної комісії. Як свідок можу підтвердити слова мера про те, що він давав усну вказівку "прорідити" дерева в парку.

Галина Остафійчук: і я там була, і все то чула, і свідків є багато...
Переглядів: 3661


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: