Головна » 2020 » Березень » 5 » На Борщівщині вшанували пам’ять Романа Шухевича (фоторепортаж)

На Борщівщині вшанували пам’ять Романа Шухевича (фоторепортаж)

27.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1697
Пам’ять генерала-хорунжого Української Повстанської Армії Романа Шухевича вшанували у Борщеві біля стели командира армії УПА.

У спільній молитві вшанування пам’яті великого українця зібрались представники міської та районної влади, парох церкви Успіння Пресвятої Богородиці міста Борщів Богдан Боднар, громадськість та учасники російсько-української війни.

"Сьогодні минає 70 літ із дня загибелі командира УПА генерала-хорунжого Романа Шухевича. З цієї нагоди українці Борщева прийшли до меморіалу «Захисникам України», що знаходиться перед будинком районного військового комісаріату. Організували врочистості ГО імени Романа Шухевича та «Просвіта». Ведучою була Надія Цибрій. Пролунали пісні, вірші, хвилюючі слова вдячності захисникам України, борцям за її незалежність. Присутні поклали квіти і запалили свічки в час молитви за Героя України Романа Шухевича та його побратимів, за загиблих тепер на Донбасі. Виступили Дмитро Цибрій, Олег Рудик, Максим Чайковський (вірші), Марія Храпчинська (спів), Петро Довгошия, підполковник Богдан Вербіцький, Андрій Русенко, заступник голови райради.",- написав у своєму дописі журналіст та голова районного об'єднання товариства «Просвіта» Петро Довгошия.

Роман Шухевич – одна з найвидатніших постатей національно-визвольного руху 30-50 років минулого століття, символ героїчної боротьби за незалежність та свободу України. Генерал-хорунжий УПА керував національно-визвольною боротьбою українського народу до останніх днів та віддав своє життя за вільну Україну.

































Фото: Петро Довгошия
Переглядів: 1697


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: