Головна » 2021 » Лютий » 27 » На Борщівщині вщент п'яна водійка спричинила ДТП та постала перед судом

На Борщівщині вщент п'яна водійка спричинила ДТП та постала перед судом

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3717
Борщівський районний суд розглянув справу щодо водійки, яка перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

Інцидент трапився 2 січня цього року. Близько 12.20 на автодорозі між селами Озеряни та Ланівці Борщівського району зіткнулися автомобілі марки “Фіат Добло” та “Тойота Королла”.

Як вбачається із адміністративного протоколу поліції, кермувальниця автомобіля “Фіат Добло” не врахувала дорожньої обстановки і під час маневру обгону допустила зіткнення з автомобілем “Тойота Королла”.

У результаті аварії автомобіль “Тойота” отримав механічні ушкодження – пошкоджено заднє ліве крило та задній бампер.

Працівники поліції, які прибули на місце події, запропонували обом учасникам автопригоди пройти тест на алкоголь і у водійки “Фіату” результат тесту виявився позитивним – 1,99 проміле, що майже у 10 разів вище допустимої норми.

Відтак, на кермувальницю “Фіату” склали протоколи за ст. 124 (ДТП з матеріальними збитками) та ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Нагадаємо, у випадку розгляду судом щодо однієї особи справи по кількох адміністративних порушеннях покарання призначається за найбільш значиме із числа доведених порушень.

У судовому засіданні водійка “Фіату” визнала повністю вчинення порушення за ст. 124, але заперечила свою вину у вчиненні порушення за ч. 1 ст. 130.

У неї було з десяток зауважень щодо неправомірності дій працівників поліції, які безпідставно запропонували їй пройти тест на алкоголь.

Дослідивши усі матеріали справи, суд відхилив ці зауваження і прийшов до висновку, що в діях водійки “Фіату” вбачаються ознаки порушень, передбачені ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Відтак, 17 лютого, Борщівський районний суд призначив жінці, яка була за кермом “Фіату”, покарання у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень.

Окрім цього її позбавлено права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Ну, і у порівнянні зі штрафом, іще невеличка дрібничка – порушниця має також сплатити 454 гривні судового збору.
Переглядів: 3717


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: