Головна » 2017 » Лютий » 17 » На Дністрі почала танути крига. Рятувальники моніторять ситуацію на Борщівщині (фото)

На Дністрі почала танути крига. Рятувальники моніторять ситуацію на Борщівщині (фото)

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1428
У Тернопільській області надзвичайники закликали владу підготувати населені пункти до можливого підняття води у Дністрі і його притоках внаслідок танення криги.

За умови, якщо каналізації, водопропускні споруди, русла малих річок будуть неочищені – розташованим поблизу Дністра селам загрожує підтоплення, йдеться у повідомленні прес-служби ДСНСУ Тернопільщини.

Так, минулого року вода вийшла з берегів на Лановеччині, позаминулого потерпіли села у Козівському районі.

Рятувальники моніторять ситуацію на Дністрі щодня. У четвер, 16 лютого, льодостав на ньому зафіксували у кількох районах – Заліщицькому та Борщівському. А також між селами Набережне та Возилів на Бучаччині і поблизу Вістря Монастириського району.

Аналізуючи ситуацію з виникненням підтоплень у житловому секторі, викликає стурбованість не стільки стан Дністра, як внутрішніх річок Тернопільської області. Адже саме там, протягом 5 минулих років, мали місце випадки підтоплення територій. Зокрема в березні-квітні 2013 року підтоплення відбулись у Бережанському, Зборівському, Збаразькому та Підгацькому, у 2015 – в Козівському, а в 2016 у Лановецькому районах.





Переглядів: 1428


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: