Головна » 2020 » Липень » 22 » На хабарі впіймали посадовця з Чортківщини

На хабарі впіймали посадовця з Чортківщини

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 9490
Детективи тернопільської поліції взяли на хабарі 400 доларів посадовця-реєстратора однієї з сільрад Чортківського району. Зловмисник вимагав гроші за безперешкодну реєстрація нежитлового приміщення.

З’ясувалося, до посадовця звернувся житель одного сіл Чортківського району, аби зареєструвати право власності на склад. Розуміючи, що у цій справі можна мати особисту вигоду, реєстратор запропонував всіляко посприяти цьому, але не безкоштовно. Свої послуги оцінив у 400 американських доларів.

Зі слів правоохоронців, співробітники підрозділу провели оперативну розробку і в подальшому задокументували факт отримання неправомірної вигоди. Посадовця взяли у його ж службовому кабінеті, коли той вже тримав у руках одинадцять тисяч гривень за безперешкодну реєстрацію у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Вирішується питання про оголошення зловмисникові підозри у вчиненні злочину передбаченого ч.3 ст.368 КК України – одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди та обрання міри запобіжного заходу.

З власних джерел "Звістці" стало відомо, що затриманим на хабарі виявився Марцінковський Олег Любомирович. До слова, Олега Марцінковського називають ставлеником лідера місцевої "Батьківщини" та керівника райради Віктора Шепети, який лобіював створення комунальної установи саме під нього. Теща затриманого була депутатом Чортківської міської ради від партії Юлії Тимошенко.



Переглядів: 9490


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: