Головна » 2017 » Вересень » 17 » На мешканців Борщівщини полюють аферисти?

На мешканців Борщівщини полюють аферисти?

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2536
Нещодавно жителі Борщівського району почали отримувати "листи щастя" із пропозицією взяти участь у лотереї GREEN CARD.



За останні роки шахраї налагодили безпрецедентну діяльність, обманюючи українців, охочих виїхати в США, щоб жити і працювати там на законних підставах. Заради можливості потрапити в успішну державу, наші громадяни були готові на все: продавати будинки, квартири, машини і брати кредити. На такому бажанні шахраї побудували цілу злочинну індустрію. Учасники групи взяли під свій контроль програму диверсифікаційної візової лотереї Diversity Visa і виманювали у українців гроші, втягували в фінансову кабалу, а іноді і в трудове рабство за кордоном.

Варто нагадати, що 3 роки тому найбільша афера з GREEN CARD була розкрита в Тернополі. Жертвами аферистів стали тисячі довірливих українців. Схоже на те, що ті, хто звик дурити і виманювати гроші у інших, знову взялись за старе.

Навіть при біглому огляді вказаного у анкеті, яку пропонують заповнити довірливим мешканцям Борщівщини, сайту, виникає відчуття дежавю. Хитрі аферисти навіть не примудрились змінити адресу фірми, а сам портал ідентичний з сайтом аферистів з "Гермес-Україна". Саме ділків з "Гермес-Україна" в 2014 році викрили правоохоронці, звинувативши в шахрайських діях та шантажі.






Так у чому ж полягає суть шахрайства і на чому погоріли аферисти 3 роки тому?


Зловмисники нелегально збирали установчі дані громадян України без їхнього відома. Особисту інформацію з фотографіями десятків тисяч українців зловмисники купували або викрадали з різних установ. Надалі від імен всіх цих людей спільники заповнювали заявки на участь в лотереї. При цьому люди про це навіть не підозрювали.

Щорічно, отримуючи імена переможців, вони просто продавали їм їх виграшний код. При цьому ціна різнилася від 4,5 тисячі доларів до 12, в залежності від платоспроможності людини. Це в той час, коли участь в лотереї є абсолютно безкоштовною, а уряд США не уповноважував ніяке підприємство в Україні бути посередником.

Люди, які марили отримати можливість спробувати свої сили за кордоном, були просто змушені погоджуватися на вимоги шантажистів.

Крім того, учасники угруповання розуміли, що у не кожної людини є така кругленька сума готівкою, тому і в цьому напрямку вони все добре продумали. У разі, якщо особа була не в змозі оплатити такі кошти, їй пропонувалося оформити кредит в спеціально створеній кредитній спілці. А в якості гарантій виплати боргу підписувалася угоди про заставу на нерухоме майно.

А після того, як людина виїжджала за кордон, група спеціально підібраних адвокатів через корумповані зв'язки в правоохоронних органах і судах відбирали все майно потерпілих.
Переглядів: 2536


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: