Головна » 2020 » Липень » 28 » На Тернопільщині дітям-сиротам обіцяють власне житло

На Тернопільщині дітям-сиротам обіцяють власне житло

16.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 800
Тернопільщина отримає субвенцію на придбання житла для дітей-сиріт.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської ОДА.
«Держава спрямовує кошти не лише на створення будинків сімейного типу, а й на придбання індивідуальних квартир. Це дає змогу говорити про старт для молодих людей та їх реалізацію за допомогою державної підтримки», – зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Устенко під час засідання регіональної комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт.

Як поінформував начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Ростислав Дрозд, в області триває формування пропозицій щодо розподілу в 2020 році коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

«Працівники служби формують список дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, які мають відповідний статус і потребують поліпшення житлових умов. Свої пропозиції нам подають районні державні адміністрації та об`єднані територіальні громади. Відповідно, кожна дитина отримає грошову компенсацію для забезпечення житлом за рахунок субвенції з державного бюджету. На Тернопільську область передбачено понад 11 млн. грн. субвенції», – зазначив Ростислав Дрозд.

За інформацією ОДА, у Тернопільській області проживає 960 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Переглядів: 800


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: