Головна » 2019 » Листопад » 14 » На Тернопільщині до кінця року обіцяють закупити у кожну сільську амбулаторію по машині

На Тернопільщині до кінця року обіцяють закупити у кожну сільську амбулаторію по машині

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1115
Вже цьогоріч кожна сільська амбулаторія, де працює сімейний лікар, буде мати свій автомобіль. Загалом в області до кінця року їх має бути близько трьох тисяч.
Про це розповів начальник управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук.

— Кошти на закупівлю машин виділені згідно з законом «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості», ще від 14 листопада 2017 року. Це дало нам можливість отримати більше 266 млн. грн. суто для розвитку напрямку сімейної медицини: будівництво нових амбулаторій (на даний час їх налічується області 19), а також закупівля транспорту для кожної сільської амбулаторії, — каже Володимир Богайчук.

Згідно офіційної інформації, що її наводять в управлінні охорони здоров’я Тернопільської ОДА, наразі вже закуплено 30 автомобілів — 19 для нових амбулаторій та 11 — для тих, де проводили реконструкції. Втім, на кінець 2019-го їх має бути в десять разів більше — біля 300. Більше того, управління отримало дозвіл і на закупівлю таких автомобілів для амбулаторій по одному у кожен райцентр області.

Джерело: Тернополяни
Переглядів: 1115


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: