Головна » 2020 » Серпень » 19 » На Тернопільщині криницю перетворили на братську могилу

На Тернопільщині криницю перетворили на братську могилу

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1106
Колись з криниці у селі Старий Олексинець Кременецького району пили воду люди, що вийшли з храму після молитви. Адже знаходилася вона на церковному подвір’ї. Все змінилося з приходом російських “захисників”. Вороги перетворили криницю на могилу, бо скидали туди тіла закатованих людей.

Моторошну історію в мережі розповів [url=https://www.facebook.com/profile.php?id=100017517012843&__cft__[0]=AZWcFvbq5dWnAGZctySW5CkhTUxcwxhWvbSjuca0MOTKV3kIVpLQuEB-wS5xR6xbU2-Kze5K_xXDvmX2a6oHrA36FVt5ifTIzcf0g5BJXznug-v3sCeYwioiy3xNAIACwXE&__tn__=-UC*F]Анатолій Василюк[/url].

“Нам поки що відомо імена чотирьох повстанців: Олійник Микола Павлович, Олійник Степан Павлович, Юхимчук Семен Миронович, Лотоцький Іван Андрійович. Цю криницю використовували ховаючи свої злочини кати з нквд- мгб. Кидали вони туди закатованих, вбитих в боях хлопців та дівчат.

Після війни на церковному подвір’ї побудували зерноелеватор та складські приміщення а саму церкву використовували як зерносховище. Криницю закидали камінням та засипали,а згодом положили асфальт…..

В часи незалежності поруч криниці- могили місцевими жителями було встановлено пам’ятний хрест та щороку проводиться молебень за загиблими за волю України. Пам’ятаймо!!!” — пише чоловік.



Голос
Переглядів: 1106


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: