Головна » 2020 » Серпень » 14 » На Тернопільщині оголошено надзвичайну пожежну небезпеку

На Тернопільщині оголошено надзвичайну пожежну небезпеку

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1028
У зв’язку з високим температурним режимом в Україні, у тому числі й на Тернопільщині, оголошено надзвичайну пожежну небезпеку (5 класу).

Для лісівників у пожежонебезпечний період захист лісів від пожеж є головним завданням. З метою попередження лісових пожеж і мінімізації їх наслідків державні підприємства Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства щорічно здійснюють комплекс організаційних, профілактичних та попереджувальних заходів: проводять роз’яснювальну роботу, здійснюється контроль за випалювання сухої рослинності, штрафують порушників правил пожежної безпеки, перекривають в’їзди до лісу та роблять мінералізовані смуги.

Задля недопущення виникнення лісових пожеж, збереження життя та здоров’я тих, хто перебуває у лісі, лісівники області закликають громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки на території лісових масивів. Адже найчастіше «червоного півня» до лісу впускає людська недбалість та неуважність.

Нагадуємо, що у цей період заборонено:

розведення багать у лісі;

заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети;

відвідування населенням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки;

палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки, крім місць, що обладнані для цієї мети;

залишати у непередбачених для цього місцях лісу обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір'я тощо;

заправляти пальним у лісі паливні баки під час роботи двигуна;

палити або користуватися відкритим вогнем під час проведення робіт з паливно-мастильними матеріалами (переливання пального, заправлення двигунів).

З початку року станом на серпень проведено 119 рейдів із виявлення порушників правил пожежної безпеки. Облаштовано 120 км мінералізованих смуг, виконано доглядів за мінсмугами на 360 км, перекрито 144 позапланових доріг, встановлено 102 бігборди (наглядна агітація), проводиться активна роз’яснювальна робота з населенням та виступи у ЗМІ.

Варто додати, що у зв’язку з встановленням найвищого 5 класу пожежної небезпеки, рейдові бригади управління та лісгоспів, впродовж вихідних та святкових днів проводять профілактичні заходи щодо попередження виникнення осередків пожеж в лісових масивах Тернопільщини.

Переглядів: 1028


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: