Головна » 2020 » Травень » 27 » На Тернопільщині проведуть масове тестування на коронавірус

На Тернопільщині проведуть масове тестування на коронавірус

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1021
Тернопільщина отримала спеціальні тестувальні системи, завдяки яким жителів тестуватимуть на коронавірус методом ІФА.

Як розповіли у Тернопільській ОДА, завдяки даному тестуванню зможуть виявляти осіб, які уже перехворіли на COVID-19. Також встановлюватимуть й нових захворілих.

У Тернопільському обласному лабораторному центрі серед перших тестуватимуть працівників поліції, прикордонників, нацгвардійців, медиків, дітей й осіб старше 65-річного віку.

Головна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук під час засідання колегії обласної державної адміністрації, яке пройшло сьогодні, розповіла, що на Тернопільщині стартувало тестування методом імуноферментного аналізу (ІФА).

«Один апарат для проведення тестування методом ІФА дозволяє зробити 800 досліджень протягом доби. Ми маємо 2 апарати в Тернополі, 5 - у районах, 5 - в лабораторному центрі. Також очікуємо ще один апарат. Загалом, в ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ Україна» є всі технічні та кадрові можливості для такої діагностики. Ми будемо визначати імуноглобуліни G. Тестування зможе виявляти не лише факт зараження на коронавірус, а й тих, хто вже перехворів ним», - констатувала Оксана Чайчук.
Переглядів: 1021


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: