Головна » 2021 » Червень » 1 » На Тернопільщині пом'якшили карантин: що буде дозволено

На Тернопільщині пом'якшили карантин: що буде дозволено

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1130
Ситуація із коронавірусом в Тернопільській області стабілізувалася.

Про це повідомила начальниця департаменту охорони здоров'я Ольга Ярмоленко під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Приємно говорити, що ситуація із захворюваністю на коронавірус стабілізувалася. У лікувальних закладах області знаходиться 224 пацієнти. 114 хворих на кисневій підтримці, 8 на апаратах ШВЛ. Всього в області на амбулаторному лікуванні знаходиться 2600 хворих. На сьогодні ще розгорнуто додаткові ліжка у медзакладах. Однак, ми очікуємо розпорядження керівника робіт державного значення про зменшення кількості лікарень, які будуть надавати допомогу хворим на коронавірус», - каже Ольга Ярмоленко.

Враховуючи показники захворювання на регіональній комісії ТЕБ НС було прийнято рішення пом'якшити карантинні обмеження, які відповідають «жовтому» рівню епіднебезпеки. Зокрема: відновити партнерські пологи в закладах охорони здоров'я області; відновити профілактичні медичні огляди в закладах охорони здоров'я області; дозволити роботу закладам громадського харчування до 24 год тощо.

«Ми бачимо зниження по всіх показниках, як по рівню захворюваності, так і по летальності. Найвищий пік захворювання був 7 квітня, коли було зареєстровано 795 випадків. На початку квітня було зареєстровано і найвищу кількість летальності впродовж добу - 21 випадок. Зараз же реєструється 1-3 випадки», - каже в.о керівника ДУ «Тернопільського ОЛЦ МОЗ України» Оксана Чайчук.

Також, як додала Оксана Чайчук, сьогодні перший день в області, коли показник рівня захворюваності на коронавірус відповідає «зеленій» зоні карантину. Це менш як 5 випадків на 100 тисяч населення.

0352
Переглядів: 1130


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: