Головна » 2018 » Лютий » 7 » На Тернопільщині розпочалася реєстрація на ЗНО-2018

На Тернопільщині розпочалася реєстрація на ЗНО-2018

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 916
Із 6 лютого до 19 березня триватиме реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання. Вносити зміни до реєстраційних даних можна до 2 квітня.

Вступники можуть подавати сертифікати ЗНО як 2018 року, так і 2016, 2017 років з усіх предметів, окрім іноземних мов. Це пов’язано зі зміною формату проведення тестування. Цього року до тестів з англійської, іспанської, німецької та французької мов буде введено аудіювання «розуміння мови на слух», яка передбачатиме прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них.

На сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти опубліковано рекомендації щодо процедури реєстрації та зразки завдань з іноземної мови з елементами аудіювання.

Нагадаємо, що вперше, зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури проходитимуть учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації. Таким учасникам результати тестування з цього предмета зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію повної загальної середньої освіти.

Умови вступу теж зазнали деяких змін, відомо, що кількість заяв зменшена з 9 до 7, а подавати їх можна буде не більш ніж на 4 спеціальності. Подання заяв на контракт не обмежується.

Для вступу до вищого навчального закладу абітурієнт має подати сертифікати ЗНО з трьох конкурсних предметів. Обов’язковими залишаються українська мова і література, математика або історія України та один на вибір.

Аби правильно обрати предмети ЗНО, потрібно попередньо ознайомитися із умовами прийому до вищих навчальних закладів. На сайтах ВНЗ оприлюднена інформація щодо другого і третього предмету конкретно за спеціальностями.

Основна сесія зовнішнього оцінювання розпочнеться 22 травня проведенням тесту з математики.

24 травня відбудеться тестування з обов'язкового для всіх випускників шкіл тесту з української мови і літератури.

Зовнішнє оцінювання з іспанської, німецької і французької мов буде проведено в один тестовий день - 29 травня. ЗНО з англійської відбудеться 1 червня.

Тест з біології абітурієнти складатимуть 4 червня, з історії України - 6 червня, географії - 8 червня, фізики - 11 червня.

Завершуватиме програму основної сесії ЗНО тест з хімії, що буде проведений 13 червня.

Встановлення порогу «склав / не склав» та визначення результатів зовнішнього оцінювання з усіх предметів відбудеться не пізніше 20 червня.

21 червня учасники тестування дізнаються про офіційні результати, отримані за складання тестів, на своїх офіційних сторінках. Цього ж дня навчальним закладам будуть надіслані відомості з результатами державної підсумкової атестації їх випускників.

Додаткова сесія ЗНО буде проведена з 2 до 11 липня за окремим графіком.

Особи, які потребують створення особливих (спеціальних) умов для проходження тестування, повинні отримати медичний висновок (форма 086-3/о) та під час формування реєстраційної картки зазначити його номер і дату видачі.

Переглядів: 916


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: