Головна » 2020 » Січень » 30 » На Тернопільщині шахраї видурили 365 тисяч гривень, які збирали на лікування дітей

На Тернопільщині шахраї видурили 365 тисяч гривень, які збирали на лікування дітей

27.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 917
З банківського рахунку матері, дитина якої постраждала в результаті вибуху газу у селі Угринів, шахраї зняли більше ніж триста тисяч гривень. Саме усі ці кошти, які надходили від благодійників на її рахунок, збиралися на лікування потерпілих діток.

Як зазначає жінка, 27 січня до неї подзвонили із банку і сказали, що на її рахунку забагато коштів, які не поміщаються на її електронному гаманці. Для того щоб виправити ситуації шахрай запропонував зняти частину грошей та перекинути їх на вказані рахунки. В результаті чого через iBox жінка поповнила мобільні телефони кільком абонентам на 17 тисяч гривень. Після чого, зняті гроші вона почала перекидати через банківський термінал на картки, які диктував через телефон невідомий.

Проте, електронний гаманець банк заблокував через перевищення ліміту. Після чого шахрай порадив її піти в фінустанову та розблокувати картку. Жінка так і зробила. В результаті таких маніпуляцій мешканка села Угринів віддала невідомому 365 тисяч гривень, які збирались на лікування дітей.

«Поліцейські звернулися до працівників банківських установ заблокувати викрадені кошти. За первинною інформацією, шахраї дзвонили з Дніпропетровської області. Одна з версій — дзвонили з місць позбавлення волі. На даний час проводяться заходи по інших регіонах України, аби встановити злочинців та притягнути їх до відповідальності», — розповідає начальника ГУНП в Тернопільській області. Олександр Богомол.

Зазначимо, що 8 дітей віком від 12 до 17 років постраждали від вибуху газу під час репетиції Різдвяного вертепу в селі Угринів Підгаєцького району. У всіх потерпілих медики констатували опіки обличчя та кінцівок 1-2 ступеня. На сьогодні чотирьох уже виписали на амбулаторне лікування додому, ще четверо продовжують перебувати у лікарні.

Переглядів: 917


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: