Головна » 2018 » Квітень » 2 » На Тернопільщині стартував весняний призов до армії

На Тернопільщині стартував весняний призов до армії

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1169
На Тернопільщині та й загалом по Україні 2 квітня розпочався весняний призов до армії, що триватиме до 31 травня. Загалом військову форму одягнуть понад 15 тисяч українських строковиків.

При цьому в Збройні сили України планується направити 8,9 тисяч осіб, у Державну прикордонну службу – 1,2 тисяч осіб, у Державну спеціальну службу транспорту – 1 тис. осіб, а в Національну гвардію України – 4 тисячі чоловік.

За словами начальника Головного управління персоналу, заступника начальника Генерального штабу Збройних сил України Артура Артеменка, обсяг видатків на одного призовника становить 3617 гривень. Ця сума включає в себе 3500 гривень – виплата грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу та 93,13 гривень – підготовка та проведення призову на строкову військову службу.

До слова, вкотре наголошують в Тернопільському обласному військовому комісаріаті, нікого із призваних 2018 року не забиратимуть на передову. Хіба лише за особистим бажанням і після проходження курсу спецпідготовки. А от за ухиляння від строкової служби порушникам загрожує до 3 років в’язниці.

Джерело: Тернополяни
Переглядів: 1169


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: