Головна » 2020 » Червень » 15 » На Тернопільщині усіх призовників протестують на COVID-19

На Тернопільщині усіх призовників протестують на COVID-19

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 645
З 1 червня по 30 липня триватиме призов на строкову військову службу на Тернопільщині. Про це повідомив т. в. о. обласного військового комісара Олександр Скумбрій. На строкову службу з нашої області відправлять 500 юнаків.

Відповідно до Закону України “Про військову службу та військовий обов’язок” весняний призов в Тернопільській області мав тривати з 1 травня по 30 липня, але через пандемію коронавірусу строки були зміщені, і стартує він з червня, – зазначив Олександр Скумбрій. – В цьому році залучать призовників віком від 18 до 27 років включно. Але у зв’язку з лютневим Указом президента, до війська цього року будуть відправлені призовники віком від 20 до 27 років. Юнаки 18-ти і 19-ти років мають право на відстрочку, але за бажанням вони можуть написати заяву і проходити службу.

Перша відправка юнаків відбудеться 15 червня. Вони проходитимуть службу у різних куточках України – у Десні, Старичах, Полтаві, Миколаєві. Більшість строковиків будуть направлені у підрозділи ЗСУ, а також у Державну спеціальну службу транспорту, Прикордонної служби та Національної гвардії.

Призовників, які ухилятимуться від служби в ЗСУ, чекає адміністративна відповідальність і штраф від 80 до 119 гривень при першому порушенні військового обліку та неприбутті в військовий комісаріат і від 119 до 170 гривень штрафу при вчиненні повторного правопорушення.

Також під час цьогорічного призову у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19, медичні огляди проводитимуть з дотриманням загальних санітарно-епідеміологічних заходів. Всім призовникам, які будуть призвані на військово-строкову службу та відправлені у військові частини, додатково проведуть тестування на коронавірус.
Переглядів: 645


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: