Головна » 2017 » Березень » 7 » Націоналісти та патріоти Борщівщини вшанували пам'ять Романа Шухевича

Націоналісти та патріоти Борщівщини вшанували пам'ять Романа Шухевича

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 5
Переглядів: 2042
Чекісти ганялися за Шухевичем рекордний термін. Жоден із керівників антикомуністичного підпілля не очолював його шість із половиною років поспіль. "Краще вмерти стоячи, ніж жити на колінах" — цей вибір у боротьбі із системою зробив Шухевич 5 березня 1950 року.

З того страшного для усієї України дня минуло 67 років. І от десятки націоналістів, волонтерів, активістів та патріотів своєї землі, представники влади та ветерани новітньої війни з російськими загарбниками зібрались в цей сонячний день біля символічної могили командувача і провідника українських націоналістів, щоб вшанувати пам'ять генерал-хорунжого.

Виступ ветерана російсько-української війни, керівника районної "Свободи" Андрія Русенка.



Роман Шухевич став для наступних поколінь борців за Україну взірцем мужності, незламності, вірності політичним поглядам та військового хисту командира. Адже сучасне покоління борців за Україну воює проти того самого ворога, що й бійці УПА. Великоросійський шовінізм, під яку маску він би не ховався – великоімперську, комунобольшевицьку чи євразіопського «руссскава міра» завжди бачив Україну лише як свій сировинний придаток, як джерело людських ресурсів, хліба, вугілля. Поставивши інтереси нації вище приватних інтересів, пожертвувавши власним сімейним благополуччям, легендарний генерал-хорунжий УПА створив армію, яка успішно воювала на два фронти і понад десять років діяла як потужна партизанська сила.

Особисто для мене Роман Шухевич є кумиром і часто приймаючи важливі рішення я намагаюсь вчинити так, як це б міг зробити він. Тому свого часу, коли виникла загроза над Україною, я не міг вчинити інакше, ніж записатися в добровольчий батальйон і піти на Схід боронити нашу державу зі зброєю в руках. Звичайно, що взявши сьогодні за приклад героїчний чин Романа Шухевича, всі ми маємо боротися з ворогом, а не торгувати з ним. Тому ми, націоналісти, і підтримуємо блокаду ОРДЛО. Бо чітко усвідомлюєм – доки буде торгівля, доти буде війна. Бо лише можливість наживи на контрабандних схемах торгівлі підтримує зараз доцільність існування військового конфлікту у тій формі, в якій він зараз протікає. Але чи повинні ми платити за незаконні оборудки для збагачення олігархів ціною тисяч життів найкращих синів України?

Тому блокада конче потрібна, а будь-які верески з боку олігархів та їх приручених холуїв, що вона становить загрозу національним інтересам свідчать лише про те, що вона таки вельми дієво б’є по кишені олігархів. Ми єдина країна. Схід і Захід дуже тісно пов’язані. І є навіть спроба пояснити трагедію на шахті «Степова», де загинуло 8 гірників наслідками блокади, - мовляв до аварії призвела вимушена потреба у збільшенні обсягів видобутку вугілля. Але у 2013-14 роках я якраз і працював на тій шахті і знаю справжній стан речей. А в 119 лаві, де стався вибух метану, виконував наряди і не раз нюхав метан. Справа в тому, що за останні роки вугільні шахти Львівсько-Волинського басейну свідомо довели до банкрутства, щоби приватизувати. На охорону праці та нове обладнання кошти практично не виділялися.

Прибуток від продажу вугілля через тіньові схеми осідав у кишенях «смотрящих», яких призначали з Банкової. І за час президентства Порошенка нічого не змінилося – лише назва фракції, від якої поставили «смотрящого». Чи достатньою буде ціна у 8 людських життів, щоби покласти край цьому ганебному процесу? Те, що діється зараз на Сході України переконує нас в тому, що для цієї влади збереження злочинних корупційних схем особистого збагачення куди важливіше аніж навіть ціна життів тисяч людей. Тому найголовніша блокада, яка нам конче потрібна, це всенародна блокада (на майбутніх назрілих виборах) всієї цієї політичної наволочі, котра грабує і принижує нас і нашу країну вже десятки років перед всім світом. Мусимо пильнувати, щоб жодна гнида не пролізла через народний блокпост, яким має стати кожна виборча дільниця, щоб вкотре до влади не пролізли ригівські недобитки, під якими б політичними гаслами вони не маскувалися.












Фото: Анатолій Дорож
Переглядів: 2042


Коментарі

0
5 ХОЧЕ   [Материал]
Та Русенко такий самий нуль як і Кобилянський тільки останній не вміє гарно говорити але трохи знає справу а Русенко вміло осідлав патріотичну риторику і більше нічого от і все

0
4 Толян   [Материал]
Послухайте виступи когось іншого і порівняйте з Русенком, тоді зрозумієте, що він на їхньому фоні взагалі він справжній оратор. Я після виступів Кибилянського взягалі думаю, що нашою громадою керує колгоспник, а не державник.

0
3 Ліля   [Материал]
Я теж була біля могили Шухевича. Може Русенко комусь подобатись чи ні, але заради об'єктивності мушу сказати, що він виступав навіть більш вдало ніж інші. Коротко, влучно і експресивно. Молодець!

0
2 Борщів   [Материал]
Не подобається висвітлення інформації на сайті, то не переглядайте його, видаліть Сашка Гладкого з друзів у соціальних мережах самі та всім своїм знайомим порадьте. Це звичайна практика в політиці на місцевому рівні, коли певна політична сила створює і розкручує сайт, а потім подає інформацію у потрібному їм руслі. Посто в даному випадку всяка анонімна нечисть борщівська, використовує розділ коментарів щоб лити бруд.

0
1 ХОЧЕ   [Материал]
. Прошу власників та редакторів сайту займати нейтральну позицію, а то явно видно ваші просвободівські симпатії. Або визнайте, що це сайт ВО Свободи. Я до того, що на тому вічі були й інші виступи і набагато кращі від русенкового. Де вони, чому не друкуєте?

Имя *:
Email *:
Код *: