Головна » 2017 » Жовтень » 19 » Нагорода знайшла героя. Лідер Борщівської "Батьківщини" отримав відзнаку, а дружина воєнкома - кіоск

Нагорода знайшла героя. Лідер Борщівської "Батьківщини" отримав відзнаку, а дружина воєнкома - кіоск

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3296
У дні, коли уся Україна відзначала 75-ту річницю створення Української Повстанської Армії, військовий комісар Борщівського РВК Богдан Вербіцький вирішив нагородити відзнакою «Україна Роман Шухевич» достойників. Як повідомляє міська рада, нагороду за активну участь у встановлені української державності від воєнкома отримали двоє мешканців Борщева: Поважний Євгеній Васильович та Ярема Орест Йосипович.

І якщо з першим усе зрозуміло і нагородження мало відбутись уже давно, адже Поважний Євгеній Васильович відомий на усю Борщівщину і свого часу був керівником Борщівської районної ГСПО «Тризуб» ім. С. Бандери, націоналістичної організації, члени якої одними з перших стали на боротьбу за свою державу. Між іншим, ще в молоді роки Євген Поважний був засуджений за статею ст.187 п.5 КК 1961 р. (проти порядку управління), тому сумніватись у його дотичності до становлення держави України не доводиться. То нагородження лідера Борщівської "Батьківщини" викликало у багатьох містян лишень посмішку. А дехто взагалі висловлює припущення, що Орест Ярема отримав нагороду від районного воєнкома в подяку за те, що виконком міської ради видав дозвіл дружині Богдана Вербіцького на встановлення мафу поблизу військомату, в зоні зелених насаджень перед дитячою бібліотекою.

Досить цікаво і дивно, що на сайті міської ради не повідомляється ні про нагородження відзнакою «Україна Роман Шухевич» сучасних борців за волю і майбуття України - воїнів АТО, ні тих, хто в далекі 40-50-ті роки боровся проти фашистів та більшовиків - воїнів УПА. Хоча за логікою речей саме борці, реальні фронтовики та підпільники, добровольці та волонтери, ті, кого кидали за грати та переслідували, мали б першими отримувати такі відзнаки.

Потішило тільки те, що в цей світлий день чиновники згадали ветеранів УПА та вперше за багато років спромоглись не тільки сфотографуватись з ними для провладних газет, а й вручили невеликі грошові подарунки. І нехай відбувається усе це з чужої ініціативи, на те вона і влада, щоб піаритись.



Повертаючись до теми МАФу поблизу дитячої бібліотеки, варто сказати, що до цього депутат Борщівської міської ради Христина Яворська виступила з пропозицією присвоїти Борщівській районній дитячій бібліотеці ім'я Марти Пашківської, особистої зв'язкової Романа Шухевича, яка колись проживала у цьому районі міста. І от тепер, коли процес зрушив з мертвої точки і процедура присвоєння імені вже запущена районною радою, поблизу дитячої бібліотеки може вирости величезний кіоск на 30 квадратних метрів.

Окрім того, заслуговує уваги і той факт, що багатьом звичайним людям відмовили у наданні місць під тимчасові споруди, мотивуючи тим, що у центрі міста заборонено встановлювати ТС.





Переглядів: 3296


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: