Головна » 2019 » Жовтень » 29 » Найкращі майстрині борщівської вишивки зібрались в ці дні у Тернополі

Найкращі майстрині борщівської вишивки зібрались в ці дні у Тернополі

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 985
Цієї неділі Тернопіль став центром борщівської вишиванки та зустрічі майстринь.

Її засновниці: Майя Юркевич, Вікторія Кривоніс і Лариса Овчарук . Щосуботи навчають охочих опановувати мистецтво борщівської вишивки.

Від першого уроку пройшло вже 3 роки плідної праці, реальних проектів і заходів, створених руками учениць школи перших справжніх борщівських сорочок, пишуть мисткині у соцмережах.

У школі об’єдналися люди, які самодостатні, і талановиті, адже вміють робити іноді не поєднувані речі, розповідає Вікторія Кривоніс. — Вміють робити намиста, плести з бісеру, робити ляльки з соломи, вишивати картини і опановують нові техніки вишивок, зазначила співзасновниця “Школи борщівської вишиванки” Вікторія Кривоніс. Пані Вікторія також займається реставрацією стародавніх борщівських сорочок- це допомагає освоювати нові шви.

Лариса Овчарук каже, що інтуїтивно потягнулась до автентичної вишивки у Фейсбук, далі помітила Вікторію. — Коли я вперше прийшла до Вікторія Кривоніс на уроки вишивки, я була спустошена, бо довгі роки намагалась сподобатись і догодити усім, але чим більше старалась, тим більше розуміла, що мене на всіх не вистачить… що я щось роблю не так…Після 1,5 години уроку вишивки я ніби живої води напилась і ще люди, майстрині, вони не такі, як усі, вони справжні, відкриті, щирі, живі, наповнені. Спілкування з цими людьми зцілює в прямому сенсі слова.

Майя Юркевич закликає усіх охочих долучатися до автентичної вишивки і відроджувати українську традиційну вишивку разом! – Сьогодні вона отримала нове дихання на полотнах учасниць нашої спільноти. Живе давня вишивка і в наших серцях, домівках, де ми творимо, а також у стінах Етно-центру бібліотеки, де збираємося, вишиваємо та спілкуємося. Тож, хай борщівських сорочок у нас щоразу примножується!



7Днів
Переглядів: 985


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: