Головна » 2017 » Січень » 26 » Народний депутат від Борщівщини Олег Барна покриває корумпованих керівників державних і комунальних підприємств?

Народний депутат від Борщівщини Олег Барна покриває корумпованих керівників державних і комунальних підприємств?

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 1645
У Верховній Раді підготували законопроект, у якому звужено категорії посадовців, які зобов’язані подавати електронні декларації. Про це у програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV повідомив Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

За його словами, законопроект схвалила та підписала група депутатів від коаліції. Серед них тернопільський нардеп Олег Барна (на фото). Останній також був присутній на ефірі, тож Шабунін адресував представнику парламенту логічне питання: хто підготував законопроект, який звільняє керівників комунальних та державних підприємств від декларування.

Голова правління Центру протидії корупції зазначив, що зі змісту документа зрозуміло, що його готували не нардепи, а професійний юрист, тож, очевидно, це чийсь проект, який депутати зобов’язані були підтримати.

– Тому я запитую: хто вам приніс цей законопроект? – звернувся Шабунін до Барни.

Очевидно було, що нардеп розгубився. Тому одразу чіткої відповіді не міг дати. Якщо узагальнити сказане, то Барна заявив, що не пам’ятає, хто приніс документ, а підписав, тому що вважає його доцільним.


– Моя позиція – електронні декларації має подавати кожен чиновник, громадський активіст та інші. В майбутньому плануємо підготувати проект, який буде зобов’язувати громадян це робити. Зараз із переліку декларування виключено керівників підприємств для того, щоб потім внести їх у загальний перелік, – зазначив Барна.

Шабунін зауважив, що державні та комунальні підприємства є власністю громадян України, тому посадовці, які нею розпоряджаються, повинні декларувати свої доходи.



Джерело: Репортер
Переглядів: 1645


Коментарі

0
1 виталий   [Материал]
Доброї ночі я задавав барні запитаня навіщо він обманбє людей в прямому ефірі но відповіді на своє запитаня не получив дякою журналістам за їхню тяжку наполегливу працю і дякою що ви працюєте для нас

Имя *:
Email *:
Код *: