Головна » 2021 » Квітень » 1 » "Наш Василь вже вдома": сьогодні поховають Василя Окряка з Борщівщини, який загинув в сусідній Польщі

"Наш Василь вже вдома": сьогодні поховають Василя Окряка з Борщівщини, який загинув в сусідній Польщі

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3370
У той день саме було 9 днів по смерті матері, яку він і їхав додому рятувати. Василя поховають на 9 день по його смерті.

Сьогодні, об 11.00 чоловіка поховають на місцевому цвинтарі – поруч із батьками.

Тіло Василя Окряка вже привезли до рідних Циган. Медики до останнього боролись за його життя, однак, врятувати чоловіка не вдалось. Пан Василь був пасажиром автобуса, який потрапив в жахливу автотрощу у Польщі. Помер він 24 березня у лікарні Польщі.

— Це така трагедія, що і словами не описати… Наш Василь вже вдома, тіло привезли учора близько опівдня, — повідомив староста с. Цигани, що у колишньому Борщівському районі, Василь Копалко.

— Чоловік потрапив в ДТП, коли повертався додому, бо мама Євгенія захворіла на COVID і її поклали до лікарні. А вона була з дітьми, доки і Василь, і його дружина були на заробітках в Польщі.

У липні могло б виповнитись 50


Староста і померлий Василь були однокласниками. Все село не залишилось байдужим до трагедії — люди молились і вірили, що Василь виживе і повернеться додому, до дітей. Ще напередодні його смерті люди молились та за власною ініціативою всім селом збирали гроші на лікування.

Він так спішив додому, коли захворіла мама. Тепер теж пішов услід за ненькою, журяться односельці. Йому лише влітку могло б виповнитись 50. Не судилося…

— Порядний, добрий, і дуже гарний сім’янин батько та син — лише так односельці з Циган згадують Василя Окряка.

— Найкращий сусід і друзяка… Це така біда - ворогу не побажаєш.


Саме мама Євгенія доглядала за дітьми Василя і Світлани, доки подружжя перебувало на заробітках у Польщі, аби прогодувати сім’ю. За кордон пан Василь їздив часто, бо роботи вдома не було.

— У Василя Окряка сиротами залишились двоє дітей – синові Дмитру 18 років, донька Катерина ще школярка, дівчинці 14. У Циганах зі своїми сім’ями також проживають молодші брат і сестра. А сам Василь 26 липня міг би святкувати свій 50-ий День народження. Та не судилось – його життя забрала жахлива аварія у чужій країні…

Разом з Василем з Польщі повернулась і його дружина Світлана та її рідний брат. Брат і сестра Василя також прощаються з покійним. Поховають Василя Окряка на сільському цвинтарі – поруч з батьками.


Джерело: 20 хвилин
Переглядів: 3370


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: