Головна » 2016 » Липень » 28 » Наскільки безпечно відпочивати в дитячих таборах Борщівщини?


Наскільки безпечно відпочивати в дитячих таборах Борщівщини?

19.08.2017
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 416


Робота проведена фахівцями ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» щодо оздоровчої кампанія 2016 року станом на 25.07.2016 року у шести стаціонарних таборах.

ДОЗ «Лісова пісня» м.Борщів

Триває ІІ заїзд дітей, який розпочато з 08.07.2016 р., оздоровлюється 145 дітей.
Під час підготовки закладу до відкриття проведено лабораторні дослідження якості питної води (4 аналізи води на бактеріологічне і хімічне дослідження). Вода відповідала вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10. Також проведені акарологічні обстеження чисельності кліщів – виявлено 12 екз/прапор-км.

Тричі проведено дезінфекцію системи водопостачання та акарицидні заходи. Обстежено 19 осіб, які працюють в оздоровчому закладі на тифо-дизентерійну групу, проведено гігієнічне навчання.

Стаціонарний заміський дитячий оздоровчий комплекс «Збруч» смт. Скала-Подільська.

ІІІ зміна з 11.07.2016 р., оздоровлюється 168 дітей.
Під час підготовки закладу до відкриття проведено 7 досліджень води (бактеріологічне та хімічне дослідження). Спочатку вода (4 взірці) не відповідала вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 по бактеріологічним показникам. Після проведення дезінфекції системи водопостачання, за результатами повторних досліджень вода відповідає вимогам санітарного законодавства.
Проведено акарологічні обстеження чисельності кліщів (виявлено 9 екз/прапор-км), за результатами обстеження проведені акарицидні заходи.

Обстежено 18 осіб, які працюють в оздоровчому закладі на тифо-дезинтерійну групу, проведено гігієнічне навчання.

Протягом тижня фахівцями міжрайонного відділу обласного лабораторного центру відібрано 3 взірці води питної на бактеріологічне та 2 взірці на санітарно-хімічне дослідження (всі взірці відповідають вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10).

Досліджено 5 взірців продуктів на бактеріологічне забруднення та 2 взірці страв на хімічне забруднення, 3 страви на калорійність, 2 взірці овочів і фруктів на вміст нітратів. Відібрано 10 гігієнічних змивів. Результати всіх досліджень відповідають вимогам НД.
Переглядів: 416

Коментарі

avatar