Головна » 2021 » Березень » 24 » "Не впорався, пішов за матір’ю… ": в Польщі помер чоловік з Борщівщини, який потрапив в жахливу аварію

"Не впорався, пішов за матір’ю… ": в Польщі помер чоловік з Борщівщини, який потрапив в жахливу аварію

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 6906
У липні чоловікові могло б виповнитись 50... Він повертався додому, бо мама захворіла, а вона доглядала дітей, поки пан Василь був на заробітках.

У нього залишилися син і донька.

Медики до останнього боролись за його життя, однак, врятувати чоловіка не вдалось. Пан Василь був пасажиром автобуса, який потрапив в жахливу автотрощу у Польщі. Ми дізналися більше про померлого. Звати його Василь Окряк, він з Борщівщини, помер 24 березня, в одній з лікарень Польщі. Таку інформацію журналісти «20 хвилин» отримали від власних джерел. Підтвердив її для сайту "20 хвилин" і Генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк.


Чоловік потрапив в ДТП, коли повертався додому, бо мама Євгенія захворіла на COVID і її поклали до лікарні. А вона була з дітьми, доки і Василь, і його дружина були на заробітках в Польщі.

Про це розповів староста с. Цигани Василь Копалко.

Не дожив до ювілею


— Він був моїм однокласником, тому самі розумієте… — чоловік на мить зупинив розмову. — Ми у селі молились, щоб він одужав. Ще цієї неділі люди за власною ініціативою збирали гроші на його лікування. Але він не впорався, пішов за матір’ю…


Порядний, добрий, і дуже гарний сім’янин батько та син — лише так односельці з Циган згадують Василя Окряка. Найкращий сусід і друзяка… Коли його ховатимуть, поки невідомо. Однак староста каже, що вже надали документ у консульство, що місце для поховання у селі є, і родичі хочуть, аби саме тут він мав останнє місце спочинку.

Вже у п’ятницю, 26 березня, каже староста, тіло Василя планують доправити додому.

— Він потрапив в ДТП, коли повертався додому, бо захворіла його мама Євгенія, а помер у той день, коли по мамі було 9 днів, — каже Василь Копалко.

— Саме мама Євгенія доглядала за дітьми Василя і Світлани, доки подружжя перебувало на заробітках у Польщі, аби прогодувати сім’ю. За кордон пан Василь їздив часто, бо роботи вдома не було.

У Василя Окряка сиротами залишились двоє дітей – синові Дмитру 18 років, донька Катерина ще школярка, дівчинці 14. У Циганах зі своїми сім’ями також проживають молодші брат і сестра. А сам Василь 26 липня міг би святкувати свій 50-ий День народження. Та не судилось – його життя забрала жахлива аварія у чужій країні…

Нагадаємо, автобус сполученням Познань-Херсон, у якому перебували 57 осіб, у тому числі двоє водіїв, перекинувся, з'їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице.

Редакція "Звістки" висловлює найщиріщі співчуття рідним та близьким Василя Павлюка, які втратили дорогу людину. Вічная пам'ять і Царство небесне...
Переглядів: 6906


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: