Головна » 2016 » Липень » 25 » Неймовірно красиві місця Тернопільщини

Неймовірно красиві місця Тернопільщини

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1651
Урочище Красне і Джуринський водоспад

У кожного туриста, що виходить з машини недалеко від села Нирків Заліщицького району, виникає одна думка: залиште мене тут на кілька днів відпочити душею! Плавні лінії рельєфу, нескінченна зелень і незвичайні темно-червоні схили ... Саме особливості ґрунту дали назву тутешньої місцевості. На високому пагорбі видніються мальовничі залишки двох величних круглих веж. Перший замок на цьому місці був зведений ще в IX столітті. Побачивши на своєму віку безліч облог, перебудов, руйнувань, Червоноградська твердиня перетворилася в романтичні руїни. А спустившись нижче, дивуєшся красі 16-метрового двоярусного Джуринського водоспаду - найбільшого рівнинного водоспаду України.

Сплав по Дністру на кораблі Юрій

Плисти по широкій річці на кораблі, милуючись мальовничими пейзажами і насолоджуючись частуваннями, - відмінна ідея для відпочинку у вихідні! Між Івано-Франківською та Тернопільською областю, де надзвичайно красиво, але є такі неглибокі місця, що судноплавство відсутнє, це теж можливо. Дітище українського винахідника, корабель «Юрій» завдяки гребному колесу здатний проходити навіть 25-сантиметрову мілину (хоча для кораблів такого класу потрібно як мінімум метр). Завдяки конструкції судно також може пристати до будь-якого місця на березі для прогулянки або екскурсії. А місця навколо - чарівні: Чернелицький та Раковецький замки, водоспади та інші красоти Дністровського каньйону ...

Штаб ВО УПА «Волинь-Південь»

Тут була не просто «криївка». Місця біля села Антонівці Шумського району пам'ятають повноцінний штаб Української повстанської армії, з відмінною організацією і логістикою. У цих лісах були і школа підготовки бійців, і курси медсестер, і навіть швейні та взуттєві майстерні, хлібопекарня, миловарня і невеликий м'ясокомбінат. Тут йшли успішні бої з німцями, і їм не вдалося повністю знищити штаб навіть за допомогою авіації. Антонівці були стерті з лиця землі вже радянською владою ... Тепер тут - музей під відкритим небом.

Будівлі реконструйовані за спогадами очевидців. Збереглося кладовищі українських воїнів.

Палац XVIII століття в Вишнівці

Розкішна резиденція князів Вишневецьких набула такого вигляду в 1720 році, при останньому господарі з знаменитого роду. Оноре де Бальзак назвав це місце «маленьким Версалем» - і не дарма! Палацовий комплекс в селищі Вишнівець над річкою Горинь, ландшафтний парк з віковими деревами і церквою Вознесіння вражають і зараз. Хоча цим творінням європейських архітекторів довелося пережити безліч руйнувань і пожеж, перебудов і реконструкцій ... Колись в цих краях вирішувалася історія, а тепер це тихе місце, де так приємно відпочити душею і тілом.

Санна траса в Кременці

Запрацювала біля Кременця ще в 1970-ті роки. Зараз тут навчально-тренувальна база. Навіть якщо ти не спортсмен і не учень ДЮСШ, можеш насолодитися захоплюючим спуском на роликових санях!

Національний парк «Кременецькі гори»

У тутешніх гір дивовижна природа і цікава історія. На горі Бона - залишки стародавнього замку, на Соколової ще 80 років тому була планерна школа. Тепер тут відроджують польоти і планують спорудити парадром.

Печера Вертеба

Борщівський район славиться не тільки борщами і унікальною вишивкою. Тут безліч дивовижних гіпсових печер: Кришталева, Озерна, Оптимістична, Вертеба ... Остання прославилася цінними знахідками. Тепер в печері, яку прозвали «Наддністрянська Помпея», відкритий підземний музей трипільської культури.
Переглядів: 1651


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: