Головна » 2017 » Липень » 21 » Неповторні каньйони Борщівщини (фото)

Неповторні каньйони Борщівщини (фото)

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 3384
Навіть маленька річечка на Поділлі може утворити грандіозний каньйон висотою кілька десятків метрів. Особливо ефектно такі ландшафти виглядають восени.

Каньйони Збруча і Дністра, Окопи




Невелике село Окопи (колись Окопи Гори Святої Трійці) на кордоні Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей лежить на вузькому перешийку між двома ярами – Дністровським і Збручанским. Тут зберігся скромний костел XVII ст. і залишки кріпосних воріт.

Каньйон Збруча, Кудринці




На високих берегах Збруча збереглися замкові руїни. Твердиня в селі Кудринці Борщівського району Тернопільської обл. виглядає дуже романтично, але туристи добираються до замку нечасто: все через звичне провінційне бездоріжжя.

Каньйон Збруча, Скала-Подільська




Містечко Скала-Подільська в Тернопільській області колись називалося Скала-на-Збручі. До наших днів у Скелі зберігся пізньоготичний костел, залишки маєтку намісників Галичини Голуховських і руїни середньовічного замку. Колись форпост в Скелі був під стать фортеці в Кам’янці-Подільському, але довга низка негараздів – нападу, облоги, пожежі і навіть удар блискавки – поклали кінець колишній славі ще в XVIII столітті. Руїни, тим не менш, виглядають дуже цікаво і сьогодні.

Каньйон Нічлави, Висічка



Над неймовірно красивим каньйоном річки Нічлави у Висічці Тернопільської обл. на Замковій горі збереглися залишки двох веж.

Джерело: ВСвіті, Фото з квадрокоптера Ірини Пустиннікової
Переглядів: 3384


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: