Головна » 2018 » Березень » 26 » "Нескорене Надзбруччя". Свідчення очевидців та учасників кривавої боротьби.

"Нескорене Надзбруччя". Свідчення очевидців та учасників кривавої боротьби.

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1236
Сьогодні, коли українська культура хоч повільно, але почала підніматись з руїни, триває процес відкриття архівів, а самі українці усе більше цікавляться своїм минулим, особливо важливим стає збір історичних фактів про наш край, нашу минульщину та пращурів. Тим більше, що у нас завжди вистачало героїв та лицарів духу, які жертвували собою заради кращого майбуття прийдешніх поколінь.

Напрочуд цікавим в історичному плані став нещодавно створений документальний проект "Нескорене Надзбруччя", над яким тривалий час працювали старшокласники Скала-Подільського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів – ДНЗ», ЗОШ І-ІІІ ступенів та їх талановитий керівник Оксана Ундерко.

Поява настільки затребуваного проекту не могла обійтись без колосальної праці та ентузіазму усіх учасників, котрим вдалось зібрати чимало детальних свідчень та розповідей від свідків та безпосередніх учасників подій далеких 40-их років минулого століття, коли на теренах нашого краю тривала запекла боротьба галичан проти московської орди та їх прислужників.

Для декого "Нескорене Надзбруччя" стане фільмом-відкриттям, хтось почерпне для себе щось важливе, але найголовніше те, що тепер розповіді стареньких очевидців та героїв того часу не зникнуть безлідно.

Особливо цікавим буде цей фільм для мешканців Скала-Подільської громади.







Переглядів: 1236


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: