Головна » 2016 » Червень » 21 » Невже борщівські депутати вирішили обікрасти місто і людей?

Невже борщівські депутати вирішили обікрасти місто і людей?

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 14
Переглядів: 2022
Борщів почало лихоманити давно і тутешній люд постійно знаходиться в якомусь незрозумілому стані, очікуючи на все нові і нові "витівки" можновладців та народних обранців, якщо їх можна так назвати. Спочатку з мерського поста пішов Роман Сельський, потім через лікарьку халатність і злочинне недбальство, будем називати усе своїми словами, помер Володимир Яворський, а згодом декому закортіло продати ліс своїм друзям по партії. І от знову настала черга вражаючого дерибану власності міста, нашого з вами майна.

Як стало відомо з достовірних джерел, на майбутню сесію міської ради депутати партії "УКРОП" планують винести питання відчудження комунального майна громади з подальшою передачею приміщень комерційного призначення на баланс новоствореного ОСББ "Каштан". Йдеться про приміщеннях колишнього магазину "КОБЗАР". Здавалося б, ну що такого в цій ініціативі, адже депутати дбають про своїх виборців, хочуть їм тільки кращого. Так може подумати і людина, яка не орієнтується в реаліях цієї махінації.

Виявляється, одним з членів цього ОСББ є депутат міської ради Дейнека Валентина, член фракції "УКРОП" в міській раді і голова земельної комісії. Навіть більше, вона не тільки член ОСББ, а ще й голова його правління. Невже депутати, які повинні дбати про добробут міста, повинні захищати майно від посягань хитрих ділків, самі й розкрадають та привласнюють це майно? І чи не має тут конфлікту інтересів та неприхованої корупції, коли депутат міської ради ініціює і передає у власність фактично собі ж майно громади?






Провівши невеличке розслідування, вдалось з'ясувати, що в цій справі Валентині Іванівні відведена, швидше за все, тільки роль другої скрипки. Уся ця затія може виходити від зовсім інших людей з партії "УКРОП", які вирішили прибрати до рук відразу 2 магазини в центрі міста. Вибір тут зовсім не великий, адже в "УКРОПі" є тільки кілька депутатів: фермер Олег Дозірців, голова партії в районні та обласний депутат Андрій Ратушняк, який керує борщівським "Приватбанком", та приватний підприємець і власник магазину з вишиванками Мирослава Галяс. І не схоже на те, що 69-річна Валентина Іванівна збирається на схилі літ займатись бізнесом чи продавати вироби народної творчості, а значить її руками можуть провернути грандіозну аферу.

Звісно, деякі люди можуть стверджувати, що це ніяка не афера, а лишень бажання допомогти мешканцям будинку стати самодостатніми членами ОСББ, щоб їх дім був красивий і проводились ремонти. Але чомусь багато хто забуває, що інші ОСББ Борщева не мали і мають таких преференцій... адже у них немає депутатів в міській раді.

Щоб було зрозуміліше звичайним читачам, спробуємо змоделювати ситуцію наступним чином. У будинку (ОСББ) є чотири квартири, кожна з яких має власника і сплачує усі необхідні внески для підтримання будинку в хорошому стані, проведення ремонту і нормальної експлуатації. І ось троє з власників вирішили відібрати квартиру у четвертого. Зібрались, проголосували більшістю і виселили четвертого (в цьому випадку виселили усю борщівську громаду). Тепер у них є одна вільна квартира, яку можна здавати в оренду чи просто продати, щоб поділити гроші між собою. А четвертий власник, в цьому випадку ми з вами, залишився без даху над головою.

Якби депутати в своїх діях послуговувались в першу чергу Законом і хоча б знали елементарні з них, подібного в міській раді ніколи б не було. Справа в тім, що згідно з Законом України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", суб’єктами права власності, а простіше кажучи членами ОСББ, можуть бути власники квартир та нежитлових приміщень, а це фізичні та юридичні особи, територіальні громади, держава. З цього, шановні, випливає, що громада міста, а це більше 11 тисяч мешканців, також є власником приміщень комерційного призначення. І от у цих мешканців міста, серед яких є й ті, хто голосував за партію "УКРОП", сподіваючись, що вони будуть захисниками їхніх прав і свобод, хочуть відібрати їх майно. У дітей, пенсіонерів, бійців АТО, медиків і вчителів забирають їх власність одним рішенням сесії та депутатів-бізнесменів.

Згідно з цим самим Законом, спільною власністю, тобто власністю, якою можуть розпоряджатись члени ОСББ, є горища, підвали, сходові клітки, земельна ділянка та прилегла територія, але аж ніяк не майно іншого члена ОСББ. Але ж ні, земля під будівлею їм не потрібна, горища також, а от відібрати у міста комунальне майно, - залюбки.

Так от, махінація з майном громади може мати наступний вигляд: спочатку комерційні приміщення передадуть в власність ОСББ, а після цього з подачі голови правління вони будуть розпродані за безцінь однопартійцям, звісно ж з немаленькими відступними. В кінцевому результаті на цій оборудці наживуться кілька людей, а місто залишиться біля розбитого корита. Також хотілося б сказати, що будинок по вулиці Шевченка 7 завжди якісно виділявся в порівнянні з іншими ОСББ. Зокрема, в минулі роки на його ремонт міська рада не жаліла грошей, адже будівля в центрі міста і могла справити погане враження на гостей Борщева і числені делегації.

Ну і звісно ж, ціна питання. Ми поспілкувались з людьми, які орендують приміщення у міської ради і дізнались, що вони сплачують орієнтовно 7 тисяч гривень оренди на місяць. За рік "набігає" кругленька сума в 80 тисяч гривень. А це, погодьтесь, непогане наповнення бюджету з лишень 2 магазинів. А за ці гроші, шановні краяни, можна:

- провести ремонт доріг
- закупити нову техніку ( ті самі сміттєвози і трактори, снігоприбиральну техніку)
- щорічно виділяти гроші дітям-інвалідам, ветеранам АТО і малозабезпеченим
- відправляти на оздоровлення сиріт і турбуватись про самотніх стареньких
- облаштувати дитячі майданчики і атракціони

Ми бачимо, що в місті почались зміни, запроваджені ще Романом Сельським, якому за такий короткий термін вдалось досягти дуже навіть непоганого результату, але уже навіть сьогодні недостатньо грошей на більш кардинальні перетворення. А деякі депутати взагалі намагаються позбавити жителів Борщева нормального майбутнього, переслідуючи власні меркантильні і бізнесові інтереси.

Цікаво й те, що рішення Борщівської міської ради може стати прецендентом, адже до цього жодна міська рада не йшла на такі вражаючі афери. Присвятивши чимало часу вивченню цього питання і пошуку аналогічних рішень в Інтернеті, нічого подібного так і не знайшлось. А значить в цьому борщівські депутати можуть стати першопрохідцями і новаторами.

Незадовго до того, як готувався цей матеріал, надійшло кілька тривожних сигналів. Виявляється, дехто намагаєтья всіляко запевнити міських депутатів у необхідності голосувати за це рішення. А якщо враховувати той факт, що "УКРОП" є членом більшості, а точніше коаліції 5 політичних сил, то цілком можливий варіант, що уже зовсім скоро борщівську громаду цинічно обкрадуть і позбавлять прибутків.

Такий вражаючий поспіх у цьому питанні викликаний, швидше за все, майбутніми виборами громади. Адже у випадку, коли вибори відбудуться, шансів на те, що ці самі депутати-укропівці потраплять в новий парламент Борщева, дуже не великі. Не буде і "нульових" депутатів, які не зуміли виграти на своїх округах, але пройшли в міську раду тільки тому, що партія довірила їм перше місце в списку. В "УКРОПі" "нульовим" депутатом є згадувана вище Мирослава Галяс. Відразу ж згадуються слова очільника місцевої "Батьківщини" Ореста Яреми, який назвав "нульових" депутатів помилкою існуючої виборчої системи і висловив впевненість, що на наступних виборах, які, швидше за все, відбудуться за кілька місяців, в раду потраплять тільки ті, кому люди справді довіряють і за кого голосують, а не ті, хто пройшов "на халяву"

Цікаво і те, чи підтримаю інші депутати дерибан комунальної власності. Адже враховуючи той факт, що серед народних обранців все ж є принципові люди, які справді дбають про майбутнє Борщева, рішення може бути самим неочікуваним і для "УКРОПу".

Відразу ж згадуються слова нардепа Олега Барни, який виступаючи на останній сесії, заявив, що виступає проти будь-якого продажу комунальної власності, не кажучи уже про безоплатній передачі самим депутатам приміщень в центрі міста. Цікаво, чи дослухаються до думки свого партійного шефа депутати від "БПП", парочка яких на минулій сесії все ж проголосувала за зловісний продаж лісу.
Переглядів: 2022


Коментарі

0
14 Тризубівець   [Материал]
Ой, пані Миросю, то у вас не тільки дар обкрадати місто з своїми однопартійцями, а ще й екстрасенсорний. Якщо не помиляюсь, то ви голосували за виділення тих самих 6 гектарів і за продаж лісу також тягнули рученьки догори, зраджуючи своїх виборців.

І не згадуйте закон, бо ви його порушуєте як тільки можете. Якщо Дейнека проштовхує своє питання і збирається голосувати за крадіжку майна громади і передачу самій собі, то це хіба не злочин? Якщо ви бігаєте за депутатами, щоб вони проголосували за ганебне відчудження майна міста, то це хіба не порушення закону і корупція?

0
13 Мирослава   [Материал]
Пане Ярослав-Тризубівець
На вашу провокацію я не відповідатиму, але маю питання до вас:
Ви займаєте посаду радника міського голови. На даний час ця посада ніким не зайнята. Питання- кого ви радите??? за гроші платників податків пишете в робочий час усіляку брехню і даєте коментарі.
Закон говорить що за відсутності голови радник звільняється на протязі 6 днів. Тобто ви незаконно займаєте посаду і отримуєте заробітню плату. Більше того хто не знає, що вам посаду вторговано голосування за 6 одіозних га.
Ну от я і потішила читачів правдою!!

0
12 Аліна   [Материал]
Я розумію, що ми всі не святі, але ж люди добрі, чому останнім часом стільки скандалів з тими депутатами. А ми потім звинувачуємо мерів, як було з Башняком, обзиваємо їх злодіями і пройдисвітами, а тут бачимо, що й самі депутати добряче наживаються на нас з вами.

Невже той нещасний Борщів не заслужив на свідомих людей при владі?!

0
11 Тризубівець   [Материал]
Пишіть-пишіть, Мирославо. Це буде дуже цікаво, заодно і нас, ваших читачів потішите. Так то є чиста правда, що ви кинули воком на Кобзар, чи брешуть собаки? Га?

І хіба то є по закону, що майно міста, комунальну власність, віддають кільком людям, за якими стоять ваші однопартійці і ви? Чи то є корупція чистої води? Га, що на теє скажете?

0
10 Мирослава   [Материал]
Автору Лілі
Ви там в себе привикли красти бюджетні гроші і сидите на відкатах, але не треба судити всіх по собі. Я нічого і ні в кого не краду, займаюся вишивкою , а не барахлом і гуманітаркою. Бачу вас всіх зачепило що буде по закону--то так і буде як би вам це було невигідно.
Звертаюся до Тризуба Лілі Лесі-перестаньте писати брехню і перекручувати факти , бо я розпишу на цьому ж сайті хто ви насправді! І нащо вам хлопці цього прозору??хоча і так всі знають чиї інтереси зачепили.


1 2 3 »
Имя *:
Email *:
Код *: