Головна » 2017 » Січень » 30 » Невже владі наплювати на долю Борщівського цукрового заводу і людей?

Невже владі наплювати на долю Борщівського цукрового заводу і людей?

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 4
Переглядів: 2417
2 місяці тому мешканці Борщівщини дізнались приємну та обнадійливу для багатьох новину про те, що наш цукровий завод буде викуплений іноземними інвесторами, які володіють аналогічними підприємствами в сусідньому Чорткові та Радехові. Багатьом мешканцям міста та оточуючих сіл відновлення роботи заводу дало б стабільну роботу та зарплатню, можливість реалізувати свій потенціал і не перейматись безвихіддю завтрашнього дня.

Ще тоді деякі місцеві активісти, зокрема Олександр Чупахін, висловлювали припущення, що усе це тільки ілюзія і від зміни власника нічого не зміниться, адже завод був придбаний "пакетом" з іншими підприємствами збанкуртілої компанії "Т-Цукор". Тоді не хотілось вірити в розвиток такого сценарію, але сьогоднішня реальність змушує повірити словам активістів, які не перший рік намагаються відстояти підприємство і неодноразово зупиняли його пограбування і знищення.

Так от, минулого тижня в Тернополі відбулось засідання колегії облдержадміністрації, в ході якого обговорювались усі моменти роботи цукрових заводів на теренах області.

«З керівництвом «Радехів Цукор» ми досягли домовленості, щоб під усі заводи буде оформлено землю, щоб сплачувалася орендна плата, середня зарплата на підприємствах складатиме 11 тис. грн, також буде забезпечено соцпакет для громад, де розташовані заводи. Ми домовилися, що цього сезону працюватимуть заводи у Козовій, Чорткові, Збаражі та Хоросткові», – повідомив Барна.

Хочеться нагадати, що до складу компанії "Т-Цукор" входили Борщівський, Бучацький, Збаразький, Козівський, Лановецький та Хоросковскій цукрові заводи (Тернопільська обл.), А також завод "Городенка" (Івано-Франківська обл.).

Судячи з заяви Степана Барни, цього року працювати не будуть ні Борщівський цукровий завод, ні Бучацький, ні Лановецький.

Але найбільше лякає те, що, наприклад, цукровий завод в Ланівцях, про який голова ОДА і словом не обмовився, можуть найближчим часом знищити і місцеві активісти роблять усе можливе, аби не дозволити демонтувати обладнання і вивезення його новими власниками. За інформацією, яку отримали активісти, усе наявне обладнання планують продати, щоб раз і назавжди покласти хрест на можливості відновити роботу заводу. Саме страх за його долю змусив десятки людей минулого тижня зібратись під стінами Ланівецького цукрового заводу, щоб продемонструвати, що вони не будуть стояти осторонь і готові усіма можливими методами захищати підприємство.

Ми вирішили поспілкуватись відразу з кількома активістами Борщівщини і людьми, які свого часу працювали на цукровому заводі і які сьогодні активно займаються цим питанням і намагаються відстояти цукровий завод. На їх думку, районні чиновники і новоспечені керівники Борщівської громади абсолютно не зацікавлені у відновлені роботи підприємства, хоча привселюдно готові робити будь-які заяви. Також відмежувався від цього процесу народний депутат від Борщівщини Олег Барна, який усіляко захищає інтереси місцевого тютюнового заводу, вихваляє його керівників і не перестає говорити про створення нових робочих місць.

Якщо взяти до уваги той факт, що сьогодні представники влади намагаються ігнорувати вимоги активістів та звичайного люду, то закрадається підозра, що можновладцям абсолютно не цікава доля заводу, а можливо деякі з них і зацікавлені в тому, щоб знищити його і розпродати майно та землю.

Переглядів: 2417


Коментарі

0
4 Олег   [Материал]
Іван Іванович не дурень. Він в долі.

0
3 МАРГО   [Материал]
Я сама живу на цукровому і таких дурнів як іван іванович власними руками задавила б. Наш завод був одним з кращих, давав роботу сотням людей і зараз його хочуть знищити. Якби не активісти, то давно би порізали і розпродали...

0
2 Роман   [Материал]
Вам Ванька розум би повернути. То виходить що в Хоросткові і Козові , заводи яких купили одночасно з нашим борщівським, можна і треба запускати завод, щоб люди получали по 11 тисяч зарплати, а наш рідний най поріжуть і спалять...ви дурень!!! А Чупахін красава, він і йому подібні можутьі хочуть щось змінювати.

0
1 іван іванович   [Материал]
хто пише такі змістовні і заказні статті? а давайте відновимо роботу телеграфу пейджерів дережаблів а разом і всю промисловість радянського союз. і ше хочу щоб активіст чупахін поверну мені молодість а моїй жінці цнотливість

Имя *:
Email *:
Код *: