Головна » 2020 » Вересень » 12 » Новим прокурором Тернопільщини стане Микола Петришин, дружина якого має у власності 4 дорогих автівки

Новим прокурором Тернопільщини стане Микола Петришин, дружина якого має у власності 4 дорогих автівки

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1076
У Тернопільській області невдовзі з'явиться новий прокурор.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив місцевий активіст Роман Довбенко, додавши фото наказу Генпрокурора України Ірини Венедіктової, пише "Терміново".

“Відтепер у нас новий Прокурор області! Добре це чи ні – скоро буде помітно…”, – написав під оприлюдненим фото Довбенко.

В наказі йдеться, що новим прокурором області став військовий прокурор Дарницького гарнізону Центрального регіону України Микола Петришин.

Представлення посадовця відбудеться, найімовірніше, наступного тижня, якщо звісно на перешкоді не стануть обмеження «червоної» зони.

За даними річної декларації, Микола Петришин має квартиру у Києві площею 70 м кв, ще одна квартира у столиці площею 77,3 м кв записана на дружину. У власності дружини також земельна ділянка у Києві площею 900 м кв та житловий будинок у столиці площею 194 м кв.

Окрім того посадовець володіє 20% квартири у Яворові площею 52,7 м кв, 51% офісу у столиці площею 62 м кв та земельною ділянкою у Бориспільському районі площею 2,5 тис. м кв. Сім’я також має 5 автомобілів, 4 з яких – у власності дружини: Toyota Сamry 2009 року випуску, Mazda СХ-7 (2007 р.в.), Kia Rio (2011 р.в.) та Audi А5 (2018 р.в.).

На Миколу Петришина записане авто Audi A3 2015 р.в. З 2017 року дружина посадовця є власником ТзОВ Тандер Консалт, яке займається неспеціалізованою оптовою торгівлею.

За минулий рік завдяки підприємницькій діяльності вона заробила майже мільйон, окрім цього отримала загалом 39 тис. 132 грн за основним місцем роботи у апараті Верховної Ради. Микола Петришин за основним місцем роботи у військовій прокуратурі отримав за рік 473 тис. 453, це в середньому 39 тис. 454 грн на місяць.

Нагадаємо, Петра Бойка призначили прокурором області лише у січні цього року, фактично він не пропрацював і 10 місяців. Одразу після призначення Бойка було відкрито кримінальне провадження з приводу спроби незаконно приватизувати приміщення колишньої лікарні залізничників на вул. І. Франка, внаслідок чого місто втратило б понад 25 мільйонів гривень.

«Власність громади шляхом підробки документів про нібито проведення невід’ємних покращень на 4,5 млн грн хотіли незаконно приватизувати. Причому приватизувати за вартістю, яка в 7 разів занижена. Хоча ми побачили, що і на ті 4,5 млн грн робіт не виконали», – розповів на останній прес-конференції Петро Бойко.

За його даними, у кримінальному провадженні по даній оборудці є двоє підозрюваних. На будівлю було накладено арешт. Також за час свого перебування на посаді Петро Бойко запам’ятався порятунком фермера з Хмельниччини, який хотів себе показово підпалити на Збаразькому кільці.

Переглядів: 1076


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: