Обережно-кишкові інфекції!
Невтішні новини: Державна санітарно-епідеміологічна служба зафіксувала 5 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію.
Збудники кишкових інфекцій передаються харчовим, водним, контактно-побутовим шляхами, механізм передачі – фекально – оральний.
Весняно-літній період самий сприятливий для розмноження та збільшення кількості бактерій. Збудники кишкових інфекцій можуть накопичуватись в харчових продуктах, які щодня входять до нашого раціону: молоко, сметана, м’ясо, ковбаса, кондитерські вироби, салати, овочі та фрукти.
Щоб запобігти кишкових інфекцій необхідно дотримуватись простих рекомендацій:
- мити руки перед приготуванням їжі та перед її вживанням;
- ретельно мити фрукти та ягоди;
- не купувати продукти на стихійних ринках (м'ясо, ковбаса, кондитерські вироби, сир, сметана, молоко);
- та ін.
Збудники кишкових інфекцій передаються харчовим, водним, контактно-побутовим шляхами, механізм передачі – фекально – оральний.
Весняно-літній період самий сприятливий для розмноження та збільшення кількості бактерій. Збудники кишкових інфекцій можуть накопичуватись в харчових продуктах, які щодня входять до нашого раціону: молоко, сметана, м’ясо, ковбаса, кондитерські вироби, салати, овочі та фрукти.
Щоб запобігти кишкових інфекцій необхідно дотримуватись простих рекомендацій:
- мити руки перед приготуванням їжі та перед її вживанням;
- ретельно мити фрукти та ягоди;
- не купувати продукти на стихійних ринках (м'ясо, ковбаса, кондитерські вироби, сир, сметана, молоко);
- та ін.