Головна » 2020 » Травень » 1 » "Обіцяли тисячі, а отримали копійки": медики Борщівщини долучились до попереджувальної акції та вимагають гідної зарплатні

"Обіцяли тисячі, а отримали копійки": медики Борщівщини долучились до попереджувальної акції та вимагають гідної зарплатні

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2709
На сьогоднішній день ситуація в Україні із захворюванням на COVID-19 серед медичних працівників катастрофічна: кожен п'ятий з інфікованих - медик. На ранок 1 травня, як заявив на брифінгу міністр Максим Степанов, занедужало 2154 медичних працівників.

В той час, коли влада країни з телевізійних екранів обіцяє захмарні зарплати лікарям та медпрацівникам, доплати в 300% тим, хто бореться за життя інфікованих і щоденно ризикує заразитись сам, а згодом заразити своїх рідних і близьких, самі медики чомусь цього стрімкого зростання свого матеріального благополуччя не відчувають.

Щоб достукатись до влади працівники Борщівської підстанції екстреної медичної допомоги, а також швидкої допомоги Більче-Золотого,Скали-Подільської, Вигоди та Мельниці-Подільської в Міжнародний день праці долучились до акції своїх колег з Чортківського та Заліщицького районів, з різних куточків країни, вимагаючи нарешті почати виплачувати гідну зарплатню медикам екстреної медичної допомоги, які в цей складний час ризикують власними життями за 4-5 тисяч гривень.

Поспілкувавшись з медиками Борщівщини з різних куточків нашого району, "Звістці" вдалось довідатись, що наприкінці квітня працівники лікувальних закладів та "швидкої" дійсно отримали зарплатню без обіцяних урядовцями та президентом надбавок, а у деяких навіть були скасовані колись запроваджені доплати за шкідливі умови праці, які становили 30%.

Усе це настільки обурює медиків, що деякі з них всерйоз зізнаються, що готові звільнятись, щоб не ризикувати самим і не становиту загрозу для своїх рідних за жалюгідну зарплатню.

Переглядів: 2709


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: