Головна » 2020 » Березень » 28 » Обласне керівництво звинуватило лісівників Борщівщини в заподіянні багатомільйонних збитків

Обласне керівництво звинуватило лісівників Борщівщини в заподіянні багатомільйонних збитків

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2418
Учора "Звістка" писала про демарш борщівських лісівників, які відверто виступили проти призначення нового керівника ДП "Чортківське лісове господарство", до складу якого входять Борщівське лісництво, Більче-Золотецьке лісництво, Наддністрянське лісництво та Скала-Подільське лісництво. З відкритим листом до керівництва країни працівники лісового господарства звернулись ще кілька днів тому.

Відразу після цього в публічному просторі з'явились заяви обласних керівників, які звинуватили підлеглих в непрофесійності та заподіянні багатомільйонних збитків.

"Згідно наказу Державного агентства лісових ресурсів України №124-к від 18 березня 2020 року Кравця Ю. М. призначено тимчасово виконувачем обов’язки директора ДП “Чортківський лісгосп”. Проте, колишнє керівництво ДП “Чортківський лісгосп” в особі заступника директора Фреяка В. Й. та головного лісничого Попіля Р. Й. не допускає Кравця Ю. М. до роботи та старається всіма силами підбурювати колектив проти цього призначення, писати різні недостовірні листи та звернення щодо його не компетенції, в той час як самі довели підприємство до банкрутства. Такий стан підприємства пояснюється не ефективним управлінням та роботою заступника директора Фреяка В. Й. Більшість працівників відправлені у відпустки без збереження заробітної плати, а інші працюють на 0,75 тарифного окладу, при цьому скасовані всі виплати та надбавки, а заробітна плата виплачується із затримкою. Тернопільським обласним управлінням лісового та мисливського господарства у лютому 2020 року була проведена перевірка стану виплати заробітної плати. В результаті встановлено, що заборгованість становить 5,2 млн грн., тобто працівники не отримують заробітну плату 3-4 місяці. Окрім цього підприємство постійно має заборгованості по платежах в держбюджет 7 млн грн та місцевий бюджет 3 млн грн. Розмір кредиторської заборгованості перевищив 25 млн грн.

Колишні керівники лісгоспу та деякі керівники підрозділів не виконують наказ Державного агентства лісових ресурсів України та не допускають до роботи новопризначеного керівника, оскільки бояться, що за свої діяння прийдеться відповідати перед законом.
А відповідати є за що!!!

Лише від невиконання сортиментного плану РГК 2019 року підприємство недоотримало понад 4,0 млн грн. Всі високоцінні сортименти (пиловники) були прийняті, пересортовані та реалізовані під виглядом дров. В розрізі лісництв: Борщівське лісництво (лісничий Онишко С. С.), збитки нанесені на загальну суму 189 тис. грн.; Заліщицьке лісництво (лісничий Навізівський О.), збитки нанесені на загальну суму 274 тис. грн.; Більче-Золотецьке лісництво (лісничий Драпак І. З.), збитки нанесені на загальну суму 800 тис. грн.; Наддністрянське лісництво (лісничий Курилович І. Д.), збитки нанесені на загальну суму 130 тис. грн.; Скала-Подільське лісництво (лісничий Гайовський В. І.), збитки нанесені на загальну суму майже 2 млн грн.

Загальна сума збитків отриманих від переробки лісопродукції по ДП “Чортківський лісгосп” за 2019 рік становить 10,5 млн грн. На переробку списувались вищі сорти деревини, а фактично передавались сорти деревини низької якості. Також занижувалась сортність готової продукції переробки.

Заготівля лісопродукції на підприємстві проводиться найманими бригадами та власними працівниками. Витрати на заготівлю у кілька разів більші у порівнянні з іншими підприємствами управління. Перевитрати від проведення заготівлі за 2019 рік по ДП “Чортківський лісгосп” перевищили 5 млн грн.

Договори з підрядниками укладаються з порушенням чинного законодавства із завищеними розцінками без застосування тендерних процедур. Штатні працівники під тиском керівників лісгоспу на протязі 2019 року переведені до підрядника, керівником приватного підприємства якого є колишній заступник директора ДП “Чортківський лісгосп” Семанчук О. М., який уступив місце директору Фреяку В. Й. після закінчення контракту.
Реалізація особливо цінних сортиментів проводиться по прямих договорах, що суперечить постанові КМУ від 04.12.2019 року №1178, проте сам заступник директора Фреяк В. Й. маючи численні напрацювання із покупцями лісопродукції продовжує таким чином збагачуватись, в той час як ДП “Чортківський лісгосп” зупинився.

Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства передало всі необхідні документи, які підтверджують незаконні діяння колишнього керівництва ДП “Чортківський лісгосп” на чолі із заступником директора Фреяком В. Й. у правоохоронні органи для встановлення винних осіб у розтраті державного майна та притягнення їх до відповідальності.
",- повідомляє Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ.

Переглядів: 2418


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: