Головна » 2017 » Грудень » 3 » Одним сотні тисяч, а інші біля розбитого корита: на сесії Борщівської міськради поділили майже 4 мільйони гривень

Одним сотні тисяч, а інші біля розбитого корита: на сесії Борщівської міськради поділили майже 4 мільйони гривень

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2700
Після останньої сесії Борщівської міської ради у багатьох з'явилось двояке відчуття, що окремі села громади стали улюбленцями влади, а деяким доведеться почекати рік-другий, поки і до них дійде черга.

Озвучена головою постійної комісії міської ради з питань бюджету Володимиром Дуплавим інформація стосовно розподілу бюджетних коштів обурила окремих депутатів громади та дала зрозуміти, що найбільші села громади фактично залишились без грошей на ремонти закладів освіти та культури. І це в той самий час, коли інші села отримують сотні тисяч гривень з бюджету громади.

Так от, відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 7 червня 2017 року №410 з державного бюджету Борщівській ОТГ було виділено 3 875 300 грн у вигляді субвенції на формування інфраструктури. Виступаючи перед присутніми, лідер "ДемАльянсу" звернув увагу на дискримінаційну політику у розподілі коштів на потреби сіл громади.

Редакції "Звістки" вдалось отримати відповідні документи, які підтвердили слова Володимира Дуплавого і переглянувши які можна зрозуміти, що на інфраструктуру одних сіл з бюджету виділено сотні тисяч гривень, а інші не отримали й крихти з бюджетного пирога.

клікнути, щоб збільшити зображення






Таке відношення виглядає дивним, адже, як зазначив депутат, субвенція з державного бюджету виділялась з розрахунку на одного мешканця громади, а відповідно найбільше коштів мали б отримати ті населені пункти, в яких проживає найбільше жителів. Тому до кінця не зрозуміло, чому так сталось, що такі села, як Цигани та Мушкатівка, які, між іншим, є найбільшими селами громади, не отримали з цих майже 4 млн грн жодної гривні на власні потреби.



Одночасно з цим на сесії порушили питання виділення додаткових коштів на потреби апарату міської ради, а саме чверті мільйона гривень. Члени бюджетної комісії виступали проти виділення такої значної суми, тим більше, що зарплатня чиновників і без того значно перевищує середній рівень зарплат по Тернопільській області. За даними статистів середня номінальна заробітна плата штатного працівника по економіці області у жовтні 2017 р. становила 5 тисяч 798 грн.

Зі слів представниці міської ради, яка виступала перед присутніми в сесійні залі, середній заробіток працівників установи становить майже 7,6 тисяч гривень. Якщо врахувати, що про таку зарплатню більшість мешканців Борщівщини можуть тільки мріяти, можна сказати, що ТОП-менеджерам нашої громади пощастило у працевлаштуванні. А от чи пощастило самій громаді, покаже час...
Переглядів: 2700


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: