Головна » 2022 » Лютий » 14 » Олег СТАХІВ. Штрихи до портрета Лікаря і Людини з Борщева

Олег СТАХІВ. Штрихи до портрета Лікаря і Людини з Борщева

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3078
SELF-MADE MAN. У американців є популярний вислів, який можна перекласти як «ЛЮДИНА, ЯКА СТВОРИЛА СЕБЕ САМА». Починати розповідь про успішного ЛОР-лікаря та пластичного хірурга Олега Володимировича Стахіва варто саме з такої характеристики – він насправді та людина, яка створила себе сама.

Олег Стахів не успадкував успішний і розкручений медичний бізнес від своїх батьків, а самотужки сформував його з нуля, своїм талантом, наполегливістю і життєвою енергією. Він справедливо пишається своїм дітищем – «Клінікою Стахіва» – і досягнув у професії тих вершин, про які можна тільки мріяти. Його робота – це пристрасть і водночас хобі, якій він присвятив усе своє життя і став своєрідним брендом ЛОР- та пластичної хірургії у місті Тернополі, в Україні та за її межами.


Професіоналізм. У професійному портфоліо ЛОР-лікаря та пластичного хірурга Олега Стахіва – двадцять років успішної медичної практики, кілька лікарських спеціальностей, опанованих на найвищому рівні, численні стажування за кордоном і в провідних медичних установах України, фундаментальні знання теорії та практики медицини, підтверджені дипломом кандидата медичних наук, неперервне професійне самовдосконалення на рівні сучасного стану медичної галузі.

Практично всі операції, що проводяться в «Клініці Стахіва», – планові. Це дозволяє Олегу Володимировичу ретельно підготуватися до майбутнього хірургічного втручання і вибрати оптимальну методику його проведення. До стандартів і клінічних протоколів надання медичної допомоги лікар додав власні оригінальні авторські методики та медичні лайфхаки задля здоров’я та безпеки пацієнтів.


Його професійні досягнення в галузі ЛОР-хірургії та ринопластиці добре відомі й визнані не тільки в Україні, а й за кордоном, завдяки чому сьогодні до лікаря по допомогу звертаються пацієнти з усього світу. Ось лише один із останніх промовистих прикладів, датований початком листопада цього року: для безпечного видалення аденоїдів у «Клініці Стахіва» батьки привезли дитину аж із Ірландії.

Перфекціонізм. Олег Стахів – перфекціоніст у хорошому значенні цього слова; це помітно як у ставленні до результатів власної медичної практики, так і в інших сферах життя. Його всепоглинаюча пристрасть до досконалості в професійній сфері йде тільки на користь пацієнтам. Якщо лікар береться за скальпель, то результат операції має бути не просто хорошим, а ідеальним. Він намагається довести будь-яку справу до ідеалу, ретельно продумуючи і відшліфовуючи кожну деталь, навіть найдрібнішу. Але все має свої розумні межі, його перфекціонізм також. Прагнення ідеалу не перешкоджає йому рухатися вперед, а, скоріше, є своєрідною платиновою візитівкою лікаря та менеджера Олега Стахіва.


Ефективна комунікація. Хто знає Олега Стахіва довший час, неодмінно відзначає його вміння налагоджувати ефективну комунікацію з усіма, будь то маленькі чи дорослі пацієнти, підлеглі чи представники влади. Безперечно, вміння спілкуватися та правильно взаємодіяти з оточуючими – це один із факторів його професійного успіху й ефективний інструмент, що допомагає Олегу Володимировичу успішно вирішувати стратегічні та поточні завдання розвитку власної справи. Чітке усвідомлення професійних цілей та своєї місії – це той фундамент, на якому вибудовується конструктивна комунікація, що викликає в співрозмовників і партнерів довіру й повагу.

Толерантність. Його тактовність, уважність, делікатність у спілкуванні з людьми та терпимість, на перший погляд, складає враження надмірної м’якості характеру. Але не варто зловживати морально-етичними якостями лікаря, якщо ви бажаєте розбудувати з Олегом Володимировичем тривалі ділові чи особисті стосунки. Завоювати його довіру важко, а от втратити її можна дуже швидко, раз і назавжди.

Людина слова. Перш, ніж дати обіцянку, Олег Володимирович ретельно зважує всі обставини та свої можливості. Він не кидає слів на вітер, але якщо вже щось пообіцяв, то неодмінно це виконає. З ноткою гумору можна сказати: слово Олега Стахіва настільки надійне, що його можна покласти в банк.

З вірою в Бога. Віру в Бога, так як і патріотизм, Олег Стахів перейняв від своїх батьків, які з дитинства виховували його в дусі християнських чеснот і моралі. Вірування йде з глибини його душі, пов’язує з людьми, з життям, зі світом. Він відчуває і переживає це як досвід отримання високого покровительства на власному шляху життєвих випробувань, здобутків і втрат, у хвилини радості та смутку.


Соціальна відповідальність. Олег Стахів не забуває власне коріння, залишається українцем, патріотом своєї держави і усвідомлює, що його успіх – це вклад у розвиток медичної галузі Тернопільської громади, яка, попри всі хвороби росту, за окремими напрямками стрімко виходить на рівень найкращих практик європейських країн. Він не вивозить зароблені гроші з країни, а вкладає їх у розвиток власної справи.

Його популярність як пластичного хірурга – це також вагомий вклад у перспективи розвитку міста Тернополя на ґрунті зростання медичного туризму – нового напрямку організації медичного обслуговування, завдяки якому пацієнти з різних куточків України та із-за кордону можуть отримати якісні медичні послуги фахівців зі світовим іменем і досвідом. У його довгому списку бажаючих пройти онлайн-консультацію з ринопластики вже сьогодні вагому частку складають громадяни європейських країн і США.

Функціонування й розвиток «Клініки Стахіва» – це нові робочі місця з гідною зарплатою, податки в місцевий бюджет і стартовий майданчик для становлення та професійного розвитку нового покоління майбутніх висококваліфікованих медичних фахівців різних спеціальностей.

Благодійність і меценатство. Людина з великим і щирим серцем, Олег Стахів постійно проявляє свою соціальну відповідальність, безкорисливо підтримуючи різноманітні громадські організації й окремі сім’ї, які потребують фінансової чи медичної допомоги. Упродовж останніх років «Клініка Стахіва» виступила спонсором у багатьох соціальних проєктах. Весь перелік добрих справ відомого благодійника та мецената зайняв би декілька сторінок, але сам Олег Володимирович не вельми полюбляє виносити в публічну сферу цей напрямок своєї діяльності. Він справедливо вважає, що кожна людина для належного сповнення мети свого життя має виконати обов’язок щодо Бога, себе та своїх рідних і благодійного служіння ближньому.

Життя в режимі нон-стоп. Робочий день лікаря Олега Стахіва розпочинається досить рано з горнятка кави і одразу ж після цього – занурення в роботу. Огляд пацієнтів, практично щоденні унікальні та, водночас, технічно складні й почасти довготривалі операції, консультації онлайн та в клініці, вирішення численних нагальних питань і проблем щодо організаційно-управлінського супроводу безперебійної роботи клініки – ось далеко не повний перелік справ, що прописані в його діловому щоденнику. В ті окрайці вільного часу, що залишаються наприкінці робочого дня чи у вихідні, Олег Володимирович знайомиться з новинками медичної науки та практики, або просто насолоджується тишею і спокоєм, щоб зібратися з думками, привести їх у порядок та ґрунтовно обміркувати стан справ.

Соціальне визнання. За свою багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток якісних медичних послуг і благодійну діяльність Олег Володимирович Стахів неодноразово був відзначений нагородами від Тернопільської міської ради, Тернопільської обласної ради, отримав «Орден Святого Пантелеймона» – відзнаку за професіоналізм і милосердя, гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, духовний розвиток українського народу та держави в цілому, а також Благословенну грамоту від Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія за заслуги перед Українською православною церквою та за жертовне служіння в збереженні дару життя.

До численних відзнак і нагород, якими державна влада, Церква та громадськість відзначили досягнення й заслуги Олега Стахіва, наприкінці вересня цього року додалася ще одна: у Києві в урочистій обстановці Олег Володимирович був номінований у рамках проєкту ТОР 100 UKRAINIAN DOCTORS в числі лікарів різних спеціальностей з усіх регіонів України.

Довіра та лояльність пацієнтів. Найбільша винагорода за свою працю для лікаря Олега Стахіва – це любов і радісні усмішки маленьких пацієнтів; щирі слова вдячності від батьків хворих діток, яким він повернув здоров’я; сльози радості пацієнток, яким пластична хірургія дарує нову зовнішність, покращує якість життя, вирішує багато проблем зі здоров’ям, допомагає позбутися психологічного дискомфорту, підвищити самооцінку і подолати комплекси.

Калібрування цінностей. Олег Стахів перебуває в найбільш продуктивному віці, коли за спиною вже доволі вагомий життєвий і професійний досвід, успішна кар’єра ЛОР-лікаря та пластичного хірурга, а попереду ще є великий запас часу, щоб ставити нові цілі й досягати їх. Добре розвинена саморефлексія допомагає йому бачити ситуації чи проблеми з різних точок зору та будувати реалістичні плани щодо подальшого вдосконалення роботи «Клініки Стахіва» у сфері надання медичних послуг.

Іноді, щоб ухвалити для себе вагомі рішення, він залишається вдома на тривалий час, вимикає телефон і ретельно обдумує всі можливі наслідки свого вибору. Олег Володимирович – людина, яка не лише йде в ногу з часом, а почасти й випереджає його, він готовий до змін, постійного навчання і неперервного професійного розвитку та повної самовіддачі обраній справі.

Приречений на успіх. Останній штрих до портрета Олега Стахіва, прекрасного Лікаря і чудової Людини – його націленість на успіх. Кажуть, доля не приходить до нас додому сама – необхідно вийти їй назустріч. З успіхом – така ж сама історія. Щоб його досягнути, потрібно наполегливо працювати, іноді доволі довго, а не сподіватися тільки на щасливий випадок. В одному зі своїх інтерв’ю Олег Володимирович сказав, що до мети йде малими кроками. Щодня. Така тактика продуктивна і завжди призводить до позитивного результату. Історія успіху лікаря Олега Стахіва та його клініки – яскраве цьому підтвердження.

Підготував Володимир Уруський для Голос
Переглядів: 3078


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: