Головна » 2020 » Травень » 8 » Ошукані та кинуті: чому медиків Борщівщини перетворюють у жебраків?

Ошукані та кинуті: чому медиків Борщівщини перетворюють у жебраків?

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3189
Медичні заклади Тернопільщини опинились на порозі фінансової скрути, у містах і селищах бракує багатьох медпрацівників. Не оминула ця проблема і Борщівщину.

Минулого тижня "Звістка" писала про вкрай напружену ситуацію із фінансуванням працівників місцевої "швидкої", які долучились до всеукраїнської акції протесту та вимагали реального підвищення зарплат, а не ефімерних "надбавок у 300%" та обіцянок від влади.

Аналогічні акції прокотились усією країною, але, схоже, що вітчизняних медиків будуть і далі годувати солодкими обіцянками про стрімке покращення фінансового становища. Звідусіль лунають хвала та запевнення у підтримці, слова поваги та шани. Ось тільки реального покращення не помітно.

Поспілкувавшись з працівниками служби екстреної допомоги, які сьогодні першими контактують з ймовірними хворими на коронавірус та цілодобово ризикують власним здоров'ям і життям, як і життям своїх рідних, редакції "Звістки" вдалось отримати шокуючу інформацію про розмір зарплат та відсутність уже згадуваних надбавок, про які говорять і Володимир Зеленський, і новоспечений голова Тернопільської ОДА Володимир Труш. Щоб не бути голослівними, ми попросили медпрацівників з різних куточків Борщівського району продемонструвати свої платіжки, які вразять кожного і які є наглядним підтвердженням того, що сьогодні деякі медпрацівники кинуті напризволяще.

(клікнути на зображення, щоб збільшити)







Судячи з отриманих платіжок, звичайний лікар чи фельдшер "швидкої" допомоги отримав за минулий місяць ... 3 тисячі гривень, відпрацювавши більше 160 годин за місяць. Вдумайтесь лишень: не десять, не двадцять, а жалюгідних три тисячі гривень. Жодних доплат та обіцяних "коронавірусних 300%", ніяких премій та заохочень.

Цими днями з'явилась інформація і про зростання соціальної напруги серед працівників КНП «Центр первинно медико-санітарної допомоги». Сімейні лікарі Борщівщини за минулий місяць отримали лишень 70% зарплатні, а тому більшість спеціалістів уже зовсім скоро можуть також залишитись без грошей.

Скаржаться на відсутність обіцяних захмарних доплат і пересічні співробітники Борщівської районної лікарні, яким з перших днів почали допомагати звичайні волонтери та небайдужі мешканці нашого краю, чудово розуміючи, що професійні та досвідчені лікарі і медсестри сьогодні на вагу золота.

І якщо в багатьох громадах країни місцева влада пішла на зустріч медикам і з власних бюджетів виділила кошти на преміювання медичних працівників, які боряться з коронавірусом, то в жодній з громад Борщівщини на такі потреби, на превеликий жаль, коштів не знайшлось.
Переглядів: 3189


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: