Головна » 2018 » Січень » 22 » Патріоти Борщівщини відзначили масштабною ходою День Соборності (ФОТО)

Патріоти Борщівщини відзначили масштабною ходою День Соборності (ФОТО)

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1653
Сьогодні, 22 січня, на межі Тернопільської та Хмельницької областей відбулось масштабне відзначення 99-ї річниці об'єднання УНР (Українська Народна Республіка) і ЗУНР (Західно-Українська Народна Республіка) у Соборну Україну. Подія, яка отримала назву Велика Злука, залишила глибинний слід в історичній пам'яті українського народу. Свідченням того стали січневі події 1939 року у Карпатській Україні - перше офіційне святкування свята Соборності, а також січневі події 1990 року, коли крізь трухляві ідеологічні лещата агонізуючого режиму ця пам'ять вибухнула енергією інтелігенції і виструнчилась живим людським ланцюгом, єднаючи Київ і Львів, Схід і Захід України.

І от сьогодні, уже який рік поспіль, масштабною ходою жителі Тернопільщини і Хмельниччини рушили через міст на річці Збруч, що єднає Скалу-Подільську Борщівського району Тернопільщини та Гуків Чемеровецького району Хмельниччини, щоб продемонструвати єдність українського народу та вшанувати подвиг свої предків.

Сотні патріотів України після урочистої ходи колоною рушили до пам’ятника головнокомандувача УПА Романа Шухевича, де відбулося покладання квітів та гучно пролунала спільна Молитва націоналіста.

( клікнути на фото, щоб збільшити )








































Переглядів: 1653


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: